Republičko takmičenje iz geografije za Aleksandra Zaplatića

Učenik drugog razreda Savremene gimnazije Aleksandar Zaplatić odličnim rezultatom na ovogodišnjem regionalnom takmičenju iz geografije plasirao se na sledeći, republički nivo takmičenja. U jakoj konkurenciji, koja je brojala više od stotinu takmičara, Aleksandar je uspeo da osvoji 73 poena i zauzme svoje mesto među najboljim mladim geografima u Srbiji.

Domaćin takmičenja i učesnik za primer

Regionalno takmičenje iz geografije ove godine održano je u Savremenoj gimnaziji. Aleksandar se u dobro poznatom ambijentu i prijatnom okruženju svoje škole takmičio u borbi za dalji plasman, ali je imao i važnu ulogu domaćina i predstavnika škole.

Sjajnim uspehom dokazao je da je Savremena gimnazija mesto koje pruža sve uslove za postizanje značajnih rezultata i negovanje talenata i znanja.  

Takmičenje iz geografije

Rad i zalaganje kao uslovi za kontinuirani uspeh

Kako je Aleksandar i prethodne godine učestvovao na republičkom takmičenju, pokazao je da je spreman da odgovori na nove izazove. Zahvaljujući vrednom radu i temeljnim pripremama sa profesorom geografije Ivanom Matejićem, Aleksandar je ostvario još bolji rezultat od prošlogodišnjeg i pokazao da se trud i zalaganje uvek isplate.

Naredni izazov za njega biće republičko takmičenje, koje će se održati 19, 20. i 21. maja u Beogradu. Aleksandru želimo mnogo sreće i plasman na Svetsku geografsku olimpijadu!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.