Kako su izgledali prvi školski dani u Savremenoj gimnaziji?

Početak nove školske godine u Savremenoj gimnaziji obeležen je svečanim prijemom učenika u Šumatovačkoj, ali i u novom, savremeno opremljenom prostoru u Masarikovoj 5 (ulaz iz Kralja Milana), Palata Beograd.

Savremenim gimnazijalcima prvo se obratila direktorka škole Svetlana Belić Malinić, a nakon nje i koordinatori nastave i profesori sa kojima će učenici deliti novu savremenu avanturu koja je pred njima.

Zanimljive igrice i tehnološko opismenjavanje za savremene prvake

Da početak školske godine ne bude stresan pobrinuli su se svi zaposleni u Savremenoj gimnaziji. Savremeni prvaci su već prvog dana na poklon dobili Savremena School Starter Set, a nove profesore upoznali su na neobičan način, pogađajući asocijacije i rešavajući zagonetke.

prvi školski dani u Savremenoj gimnaziji u Beogradu
Igrica Pogodi ko sam pomogla je savremenim prvacima da bolje upoznaju nove drugare i saznaju njihova imena. Prvi susret sa tehnologijom koja je sastavni deo obrazovanja u Savremenoj gimnaziji učenici su imali kroz aplikaciju iBrainstorm, a svoju viziju o tome kako bi izgledala idealna škola predstavili su jedni drugima pomoću iPad-a.

Učenje u Savremenoj gimnaziji podrazumeva svakodnevnu upotrebu tehnologije, pa su se savremeni prvaci oprobali i u upotrebi mejlova koji će im pomoći da o svim dešavanjima u školi budu na vreme obavešteni. Dobili su sve potrebne korisničke podatke za pristup imejl-nalozima, a prvi mejl poslali su direktorki škole.

Drugaci i trećaci uvežbani na „domaćem terenu”

I učenici drugog i trećeg razreda Savremene gimnazije jedva su dočekali da se vrate u školu radujući se ponovnom susretu sa profesorima i drugarima.

prvi školski dani u Savremenoj

Savremeni drugaci su u igri Znam šta ste radili prošlog leta pokazali svoju maštovitost zamišljajući šta su to sve njihovi profesori radili na letnjem odmoru, dok su se savremeni trećaci zabavili u igri Istina-neistina, ali i obogatili znanje i pokazali spretnost igrajući Brzi prsti i e-ideje. Za neobične pojmove poput ćuskije, stroncijuma i dolapa pronalazili su odgovarajuće fotografije takmičeći se u brzini i maštovitosti.

Ovakav početak novog školskog poglavlja obećava uspešnu i zanimljivu savremenu godinu, kojoj se jednako raduju i učenici i njihovi profesori!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.