Učešće savremenih gimnazijalaca na opštinskom takmičenju u fudbalu

Fudbalski tim Savremene gimnazije učestvovao je na opštinskom takmičenju, koje je održano u četvrtak, 12. oktobra, u Trećoj beogradskoj gimnaziji. Tim talentovanih savremenih fudbalera je došao do četvrtfinala hrabro se boreći u jakoj konkurenciji srednjih škola sa opštine Vračar.

Sportski izazov koji je ojačao savremeni fudbalski tim

Profesori fizičkog vaspitanja Stefan Radojičić i Miloš Grubješić pripremali su savremene fudbalere za novi sportski izazov i pružali im podršku u svakom minutu neizvesnih mečeva.

Fudbal: Savremeni fudbaleri

Ekipa koju su činili Sava Pavlović, Pavle Stanić, Bogdan Veličković, David Stojanović, Đorđe Taševski, Jovan Jovanović, Vuk Vuković, Mario Šuntić, Aleksa Cvetković i kapiten Boško Meštrović u četvrtfinalnoj utakmici susrela se sa do sada dobro poznatim rivalom – timom Arhitektonske tehničke škole. Iako su se gimnazijalci hrabro borili i dali sve od sebe, to nije bilo dovoljno za pobedu, pa se takmičenje za njih ovde završilo.

Brojni izazovi i prilike su tek pred njima, pa savremenim fudbalerima želimo uspeh u daljim takmičenjima i nadamo se da će se prethodna uspešna sezona ponoviti. Navijamo za njih priželjkujući nove medalje i nova slavlja!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.