Idealan školski čas uz obrazovne tablet aplikacije

Da li možete da zamislite školski čas na kome istražujete planetu uz pomoć mapa Google Eartha i 3D Atlasa i učestvujete u čuvenim istorijskim bitkama igrajući igricu?

Mislite da ovakvo učenje može da postane dosadno?

Kako vam zvuči mogućnost da pomoću slikovitih aplikacija koračate ulicama antičkog Rima, posetite srednjovekovne zamkove ili upoznate kulturu stare Grčke? Ili da rešavate teške zadatke i pamtite mnoštvo formula bez muke, uz zanimljive YouTube animacije?

U našoj školi nastava ovako izgleda svakog dana.

velika slika

Učenik preko svog tablet računara aktivno učestvuje u nastavi. Slajdovi se smenjuju, tempo časa se menja, a pomoću aplikacije Nearpod nastavnik vodi čas na svom tabletu. Vežbanje zadataka kroz online testove, čitanje knjiga u elektronskom obliku, učenje geografije pomoću Google Eartha i istraživanje istorije kroz video-igrice, pruža veću motivaciju za rad svakog deteta i stvara želju za boljim rezultatima. Profesori su uvek tu za sva pitanja, savete i probleme svojih učenika, sa njima mogu da komuniciraju online, da ih konsultuju za sve što im nije jasno, kada god požele. Sve ovo je zasluga tablet računara i mnoštva značajnih i primamljivih aplikacija.

Interaktivno putovanje kroz svet srpskog jezika – lektira na klik

Srpske narodne umotvorine u elektronskom obliku, video-pesme Jovana Jovanovića Zmaja, pravopis koji se nosi u džepu, blogovanje o tome šta je danas čojstvo i junaštvo, sve su ovo zanimljivi sadržaji dostupni u našoj savremenoj školi, školi novog doba. Generacijama unazad, učenicima je čitanje lektire zadavalo glavobolju i tražili su razne izgovore kako da to izbegnu. Iskoristili smo nove tehnologije da to promenimo. Svaki čas, domaći zadatak, lekcija ili test postali su interaktivni i zanimljivi. Prilagodili smo obrazovanje novim generacijama i njihovim interesovanjima.  Učenje je postalo igra, a postiglo je iste, čak i mnogo bolje rezultate, nego ono na šta smo navikli.

U Savremenoj gimnaziji učenici gledaju i prave filmove i prezentacije o ovim značajnim delima, i uz uživanje i zabavu upoznaju se sa njima, sa životima njihovih tvoraca, uspesima i dostignućima. Tableti i brojne edukativne aplikacije pružaju šansu da se novim, modernim putem zaviri u svet muzike, književnosti i nauke i stekne znanje originalnim i savremenim načinom.

Časovi srpskog jezika nisu više samo čitanje knjiga, već i putovanja kroz živote pisaca i njihova stvaralaštva na drugačiji, dinamičniji i efikasniji način. Uz YouTube aplikaciju učenici slušaju poeziju, stvaraju prezentacije i filmove, otkrivaju tajne književnosti i umetnosti na maštovit i  zanimljiv način, a časovi podsećaju na kreativne muzičke festivale.

Leave a Reply

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.