Bronzana medalja za savremene odbojkašice na opštinskom turniru

Ženska odbojkaška ekipa Savremene gimnazije, koju čine učenice Anđela Adžić, Lea Denić, Anja Pešalj, Ivana Jelača, Teodora Sićović, Victoria Belušević, Nikolija Anđelković, Teodora Mitrić, Nikolina Đorđević i Dunja Stanojević, osvojila je u sredu, 25. oktobra, bronzanu medalju na opštinskom turniru koji je održan u Osnovnoj školi „Siniša Nikolajević” na Vračaru.

Tim koji niže uspehe

Savremene odbojkašice nastavile su niz uspešnih utakmica, koje su ih i prošle sezone dovele do pobedničkih postolja.

Novu takmičarsku godinu započele su učešćem na turniru gde su odmerile snage sa ekipama svih škola sa opštine Vračar. Jaka konkurencija je za savremene gimnazijalke bila podstrek i motivacija da daju sve od sebe i u četvrtfinalu pobede stare i dobro poznate rivalke iz Arhitektonsko-tehničke škole. Ubedljiv rezultat od 2:0 u setovima doveo ih je do polufinala, ali se tu, nažalost, prošlogodišnji scenario ponovio. Ekipa Savremene gimnazije izgubila je u polufinalu od Treće beogradske gimnazije i osvojila treće mesto i bronzanu medalju.

Savremene odbojkašice osvojile bronzu

Profesori fizičkog vaspitanja Stefan Radojičić i Miloš Grubješić bili su kamen oslonac talentovanim gimnazijalkama, a nastaviće da ih još više bodre i intenzivnije treniraju kako uspesima mladih odbojkašica ovde ne bi bio kraj.

Čestitamo sjajnom timu na postignutom uspehu i radujemo se novim slavljima!

Pogledajte još fotografija u našoj galeriji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.