Savremeni gimnazijalci učesnici gradskog takmičenja u plivanju

Plivački tim Savremene gimnazije učestvovao je na gradskom prvenstvu u plivanju, koje je održano 31. oktobra na bazenima Sportskog centra „11. april”.

Istrajni do samog kraja

Učenici su pokazali sjajan timski duh i borbenost, koja ih je dovela do zapaženih rezultata. Teodora Mitrić je osvojila odlično četvrto mesto, do kog je došla plivajući leđnim stilom, dok je Nikola Stojanović bio peti u kategoriji delfin.

Tim koji su predvodili profesori fizičkog vaspitanja Stefan Radojičić i Miloš Grubješić činili su još i Petar Stanković, Viktor Šušić, Dušan Mićović i Budimir Stošić, koji su plivali kraul stilom, kao i Stefan Milivojević, koji je svoje veštine i brzinu pokazao takmičeći se u kategoriji leđnog stila.

Savremeni plivači

Prvenstvo grada u plivanju realizovali su Sportski i Plivački savez Beograda zajedno sa Plivačkim klubom „Vračar”, pod pokroviteljstvom i uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu, a pravo učešća na ovom takmičenju su imali svi redovni učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije glavnog grada, među kojima su se našli i savremeni gimnazijalci.

Međusobna podrška je veoma važna, pa je zato i ovo takmičenje prošlo u drugarskom raspoloženju među savremenim učenicima, na šta je Savremena gimnazija posebno ponosna. Verujemo da će plivači nastaviti da nižu pobede i neguju sportski i timski duh, koji je i dosad krasio njihove sportske susrete.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.