AIESEC promocija projekta „Globalne škole preduzetništva” za savremene gimnazijalce

Organizacija za mlade AIESEC 20. oktobra i 8. novembra održala je za savremene gimnazijalce predavanje i promociju projekta „Globalna škola preduzetništva” u prostorijama International School Savremene na Vračaru.

Više prakse tokom školovanja

Internacionalna studentska organizacija AIESEC okuplja mlade ljude iz svih zemalja sveta i pomaže im da razviju svoj liderski potencijal tako što im omogućava da volontiraju i steknu stručno iskustvo u nacionalnim, ali i inostranim projektima.

Teorijsko znanje koje se dobija u školi uglavnom nije dovoljno da se mladi u potpunosti usavrše, pa je baš to jedan od razloga zbog kojih ova organizacija pruža mladima globalnu platformu pomoću koje mogu da steknu iskustvo, ali i da uče u okruženju koje to podržava.

AIESEC projekat za učenike

AIESEC je savremenim gimnazijalcima predstavio svoj rad i projekat koji je u sferi interesovanja savremenih učenika, ali ih je i uputio u cilj za koji se zalaže.

Predavanje

Zahvaljujući zanimljivoj prezentaciji, učenici su saznali kako baš oni mogu da budu deo AIESEC programa za mlade i da sarađuju sa svetski priznatim ekspertima iz sveta biznisa kao sa svojim mentorima. Učenici su ovom prilikom dobili i poziv da postanu delegati u projektu koji će im omogućiti da otkriju kojom profesijom žele da se bave, da nauče više o biznisu, ali i razviju liderske sposobnosti, prošire mrežu kontakata i pripreme se za rad u oblasti biznisa.

Osim znanja i vrednih iskustava, učesnici će po završetku projekta dobiti i sertifikat ove organizacije, koji će im pomoći da se bolje pozicioniraju prilikom prijavljivanja na fakultet.

Šta je zajedničko AIESEC-u i Savremenoj?

Što više iskustva koje je mladima potrebno tokom školovanja jeste ono za šta se zalažu obe institucije.

Savremeni gimnazijalci su na ovim prezentacijama proširili svoje vidike i shvatili koliko je veliki značaj prakse tokom školovanja, koju vrlo često imaju radeći i na ozbiljnim projektima na časovima u svojoj školi.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.