Zlato za Adrianu Salahović na međunarodnom pevačkom takmičenju „Vienna Stars 2017”

Talenat i čarobni glas savremene gimnazijalke Adriane Salahović još jednom su nagrađeni, ovog puta zlatom na međunarodnom pevačkom takmičenju Vienna Stars 2017 u kategoriji pevača od 16 do 18 godina u Beču.

Uspesi se ostvaruju bez obzira na okolnosti

Nakon velikog uspeha na takmičenju u Bugarskoj, Adriana je nastavila da ostvaruje zapažene rezultate, pa je tako ovog puta neodoljivom interpretacijom očarala žiri u Beču.

„Na takmičenju Vienna Stars 2017 predstavila sam se pesmom Rise like a phoenix, koju sam pevala i na takmičenju u Bugarskoj. Mesecima sam je vežbala, i to je definitivno pesma u kojoj se osećam najsigurnije”, rekla je Adriana i otkrila nam da je njenom nastupu u Beču prethodio mali peh – savremena gimnazijalka se prehladila nekoliko dana uoči takmičenja.

Nastup

„Na ovom takmičenju sam imala tremu veću nego inače, jer sam se nekoliko dana pred takmičenje razbolela, pa mi glas nije bio baš u najboljem stanju. Međutim, sve je prošlo baš kako treba”, kaže mlada pevačica, koja je pokazala da ništa ne može da poremeti njene planove.

Nadmetanje u gradu muzike i valcera

Vienna Stars 2017 je takmičenje koje se održava u Beču dva puta godišnje, u martu i novembru, i okuplja sve zaljubljenike u muziku, ples i folklor.

Neki od ciljeva Vienna Starsa su pronalazak novih talenata iz različitih zemalja sveta, predstavljanje njihovih umeća i veština svetskoj publici i popularizacija kreativnog izražaja mladih. Takmičari su podeljeni u kategorije na osnovu godišta, a učešće mogu uzeti pojedinci, ansambli i grupe.

U novembru je konkurencija na ovom takmičenju bila izuzetno jaka, što je još veća potvrda Adrianinog uspeha. Savremena gimnazijalka nije bila ponosna samo na sebe već i na uspeh koji su postigli njeni drugari iz škole pevanja u kojoj usavršava svoj talenat. Oni su osvojili gran-pri kao nagradu za najbolju školu pevanja, zbog čega je savremena gimnazijalka dobila još jedan razlog za slavlje, jer se iz austrijske prestonice vratila bogatija za ukupno dva priznanja.

Adriana na Vienna Stars 2017

Muzika stvara nova prijateljstva

Za Adrianu su nagrade kruna njenog zalaganja, truda i vežbanja, ali su joj, kako sama kaže, prijateljstva koja na međunarodnim takmičenjima stiče još vrednija.

„Druženje sa takmičarima iz Gruzije, Indije i Indonezije učinilo mi je ovaj muzički susret nezaboravnim. Obožavam da upoznajem ljude i njihove kulture”, rekla nam je za kraj Adriana, čiji će se glas uskoro čuti i na Malti, gde je očekuju još jedno takmičenje i prilika za nove uspehe i trajna prijateljstva.

Adriani čestitamo i zahvaljujemo joj na brojnim razlozima za radost koje pruža svima u Savremenoj gimnaziji!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.