Bronza za savremene fudbalere na početku nove takmičarske sezone

Fudbalski tim Savremene gimnazije je na turniru privatnih srednjih škola koji je održan u četvrtak, 30. novembra, na terenima Fudbalskog kluba „Brodarac”, osvojio treće mesto i bronzanu medalju.

Ekipu su činili Bogdan Veličković, Sava Pavlović, Goran Lončar, Pavle Stanić, David Stojanović, Kosta Marković, Vuk Bogdanović, Jovan Jovanović, Nikola Đorđević, Đorđe Taševski i Jovan Maksimović, koji su uz podršku profesora fizičkog vaspitanja Stefana Radojičića i Miloša Grubješića školi doneli još jedan trofej i pokazali da su spremni za nove pobede u ovogodišnjoj takmičarskoj sezoni.

Fudbalski tim ponovo slavio

Konkurencija na turniru je bila veoma jaka, a čak 11 ekipa se borilo da dođe do medalje i svog mesta na postolju.

Savremeni gimnazijalci su u polufinalu pobedili ITHS i popeli se na pobednički tron. Iako su u doigravanju izgubili od ekipa škola Kosta Cukić” i Zaharije Stefanović Orfelin”, savremeni fudbaleri su odličnim timskim duhom i veštom igrom uspeli da ostvare cilj – osvojili su treće mesto na turniru, izborili se za plasman na međugradski turnir u Novom Sadu, koji će se održati na proleće, i predstavili školu na najbolji mogući način.

Bronza

Znali smo da će biti teško, ali smo se nadali učešću na turniru u Novom Sadu i uspeli smo u tome. Istovremeno smo osvojili treće mesto i još jedan pehar doneli u školske vitrine”, rekao nam je nakon utakmice Bogdan Veličković, kapiten tima.

Iako je savremena fudbalska ekipa i prošle godine postigla zapažen uspeh, ovog puta je bila oslabljena jer su Nikola Đorđević i Goran Lončar, dva važna igrača, bili povređeni. Ipak, oni su pokazali profesionalizam i pomogli svojoj ekipi da postigne ovaj uspeh.

Ovi rezultati nam daju motiv da treniramo još jače i da spremni dočekamo turnir u Novom Sadu. Nadam se da ćemo se za nekoliko meseci zajedno radovati još jednom peharu u školskoj kolekciji”, dodao je kapiten, a mi smo sigurni da će se njegove želje ostvariti.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.