Humanitarna akcija savremenih gimnazijalaca: Poseta deci iz Doma „Spomenak”

Učenici Savremene gimnazije su na još jednom primeru pokazali humanost ulepšavši božićne i novogodišnje praznike deci iz Doma „Spomenak” u Pančevu.

Uoči Nove godine, učenici su pokrenuli humanitarnu akciju u školi i pozvali i ostale drugare da se angažuju i doprinesu realizaciji ove plemenite ideje, koja se završila druženjem sa decom bez roditeljskog staranja.

Zapažena aktivnost gimnazijalaca u Pančevu

Zajedno sa profesorima, savremeni gimnazijalci posetili su Dom „Spomenak” u Pančevu i obradovali decu poklonima. Podstaknuti duhom novogodišnjeg darivanja, vredno su radili kako bi za svakog napravili slatki paketić.

Dom „Spomenak” pod svojim krovom zbrinjava decu od 7 do 26 godina bez roditeljskog staranja ili sa smetnjama u razvoju. Takođe, ovde ih osposobljavaju za samostalan život, ali i pripremaju za priključivanje novim hraniteljskim porodicama.

Igračke, obuća, odeća i slatkiši ovoj deci možda nisu prioritet, ali su bar nakratko uspeli da im skrenu misli od nekih njihovih problema. Tom prilikom deca su razmenila iskustva sa savremenim gimnazijalcima i porazgovarala o svojim planovima za budućnost.

Savremena gimnazija humanitarna akcija Dom Spomenak

Solidarnost i dobročinstvo su uvek prisutni

Ovo nije prva akcija koju su učenici Savremene gimnazije organizovali. Oni su i ranije posećivali domove za nezbrinutu decu – nedavno su novogodišnje praznike ulepšali deci iz Doma za decu i omladinu „Moša Pijade”, ali ovakvi susreti im uvek prošire vidike i šalju poruku da su humanost i dobročinstvo uvek dobrodošli.

Savremeni učenici su i ovog puta pokazali veliku svest o tome da treba pomoći onima kojima je to neophodno, ali i o pružanju dobrog primera i ostalim svojim vršnjacima. Zato što znaju da je za osmeh i sreću potrebno malo, savremeni gimnazijalci već uveliko smišljaju svoju sledeću akciju.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.