Savremeni gimnazijalci humanitarnom akcijom obeležili kraj 2017.

Poslednje dane 2017. godine savremeni gimnazijalci su proveli ulepšavajući novogodišnje praznike deci iz Doma za decu i omladinu Moša Pijade”.

Oni su danima prikupljali slatkiše i pripremali paketiće, koje su svojim drugarima iz ovog beogradskog doma uručili u četvrtak, 28. decembra, u sali Doma omladine.

Beogradska zima okupila najplemenitije

U okviru manifestacije Beogradska zima, koja je organizovana pod pokroviteljstvom Grada Beograda, a u organizaciji Centra beogradskih festivala, udruženje Edu-Lend organizovalo je u decembru petodnevni festival zabave i edukacije pod nazivom „Padaju zvezde, ispunjavaju snove, trk na ulicu, Deda Mraz zove”, u kom su aktivno učestvovali i učenici Savremene gimnazije.

Savremeni gimnazijalci su na likovnoj sekciji pravili novogodišnje ukrase i zajedno sa nezbrinutom decom iz Doma Moša Pijade” kitili jelku u Domu omladine, a nakon toga su mališanima iz ovog voždovačkog doma, zajedno sa Deda Mrazom, darovali novogodišnje poklone.

Humanitarna akcija

Još jedan povod za dobra dela

Savremenim gimnazijalcima nije samo Nova godina bila prilika da pokažu svoju humanost.

Oni su nedavno posetili decu iz Svratišta i donirali im pakete pomoći, a isto su uradili i prošle godine. Učenici Savremene gimnazije su još jednom pokazali ne samo da imaju razvijenu svest o životu onih kojima je pomoć najpotrebnija, već i koliko im je važno da pomognu i svojim primerom pokažu da su solidarnost i dobročinstvo i te kako bitni u društvu u kom žive.

Sa ove manifestacije savremeni učenici su otišli sa osmehom, a u takvom raspoloženju su kročili i u novu godinu, koja će im, kao i do sada, biti ispunjena humanošću i dobrim delima.

Pogledajte više fotografija u našoj galeriji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.