Muzičko takmičenje Memorijal „Dušan Protić”: Dva prva mesta i titula laureata za Nikolu Milosavljevića

Savremeni gimnazijalac Nikola Milosavljević zablistao je na još jednom muzičkom takmičenju.

Nikola je na Memorijalu Dušan Protić” za svoje gitarske bravure nagrađen prvim mestom u kategoriji kamernih sastava i prvom nagradom u kategoriji solo nastupa, dok je kruna ovog takmičenja za talentovanog savremenog gimnazijalca bilo osvajanje prestižne titule laureata, koju je zaslužio kao najbolji gitarista takmičenja.

Nikolin nastup za pamćenje

Muzičko takmičenje „Dušan Protić” se održava svake godine i predstavlja priliku svim solistima, gudačima, kontrabasistima, duvačima, gitaristima i harfistima, harmonikašima i kamernim ansamblima da pokažu svoje talente i osvoje prestižne nagrade u svojoj kategoriji.

Gromoglasni aplauzi koji su pratili Nikoline nastupe bili su dobar pokazatelj da je i publika prepoznala Nikolin talenat. Stručni žiri, koji su činili Aleksandar Hadži Đorđević sa Fakulteta muzičke umetnosti i Sofija Mihailović, Igor Ivić i Milana Benedek iz Muzičke škole „Vatroslav Lisinski“, uvideo je plodove vrednog i posvećenog rada i zasluženo nagradio savremenog gimnazijalca.

muzičko takmičenje

Samostalnim koncertom kojim je obeležio kraj ove manifestacije Nikola je još jednom izazvao oduševljenje publike i potvrdio da je nagrada otišla u prave ruke. Da podsetimo, Nikola je i ranije osvajao nagrade i priznanja na prestižnim muzičkim takmičenjima.

Motivacija za dalji uspeh

Podrška koju Nikola ima u Savremenoj gimnaziji pomogla mu je da se još više trudi, a radost i ushićenje nakon velikog uspeha podelio je sa svojim drugarima.

Ponosni smo što možemo da se pohvalimo uspehom našeg Nikole. Čestitamo mu na osvojenim nagradama i želimo mnogo sreće u daljim takmičenjima!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.