Savremena harfistkinja Irina Pejoska održala solistički koncert u Beogradu

Savremena gimnazijalka Irina Pejoska u subotu, 10. marta, održala je solistički koncert u prostorijama Hrišćanske adventističke crkve u Beogradu i još jednom sve ljubitelje zvuka harfe oduševila maestralnim izvođenjem bogatog i raznovrsnog programa.

Brojni nastupi i nagrade kao potvrda velikog talenta

Irina Pejoska je učenica prvog razreda Savremene gimnazije i talentovana harfistikinja koja je osvojila brojne vredne nagrade kako u Srbiji, tako i u inostranstvu. Koncertom u Hrišćanskoj adventističkoj crkvi Irina je još jednom pokazala da najviše voli da svira dela Debisija, Pešetija i Duranga, jer su upravo kompozicije ovih umetnika bile deo programa kojim se predstavila publici.

Savremena učenica je samo tokom ove godine održala dva solistička koncerta u Džakarti, od kojih je jedan izveden u koncertnoj dvorani glavnog grada Indonezije, a drugi u luksuznom rizortu „The Sundanese Cultural Village”, koji je, ovom instrumentu i muzici u čast, nazvan „Harfa u planini”.

Irinin talenat prepoznali su i srpski mediji, pa je tako RTS nedavno najavio Irinine nastupe u Džakarti, dok je o njenoj uzlaznoj muzičkoj karijeri izveštavala i Televizija N1 u emisiji „Tri tačke”.

Petnaestogodišnja harfistikinja solističkim koncertom nastavila je da briljira u muzici i posetiocima uspela da prenese emociju koju stvara svirajući ovaj instrument.

Solistički koncert

Ljubav prema harfi nasledila od mame

Irina je rasla u porodici muzičara, a njena mama, poznata harfistkinja Ivana Pejoska, uspela je svoju ljubav da prenese i na ćerku, koja je krenula njenim stopama.

Iako je harfa najveći i najsloženiji savremeni muzički instrument sa žicama, to nije sprečilo Irinu da veoma rano počne da je svira, a ubrzo je nastavila i sa brojnim usavršavanjima i master kursevima, koje su joj držali eminentni harfisti kao što su Irina Cink iz Švajcarske, Olga Ševelevič iz Rusije, Emanuela delji Esposti iz Italije i Juan Džouns iz Velike Britanije.

Ne sumnjamo da će Irina nastaviti da radi na sebi i usavršavati se još više, a mi samo možemo da joj se zahvalimo na tome što se na njenom slučaju vidi kako učenici Savremene gimnazije uspevaju kroz prilagođenu nastavu da pokažu odlične rezultate kako u školi, tako ako i na drugim poljima.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.