Srebro za Natašu Katić na Evropskom kik-boks kupu Srbija Open 2018.

Savremena gimnazijalka Nataša Katić uspešno je završila učešće na kik-boks kupu Srbija Open 2018, koje je održano od 16. do 18. marta u Beogradu u organizaciji Kik-boks saveza Srbije, osvojivši srebrnu medalju u kick-light disciplini.

Natašina borba do medalje

Prvi meč Nataša je odigrala sa takmičarkom iz Slovačke i pobedila je prekidom u drugoj rundi zbog velike razlike u poenima. Prepreka ka zlatu bio je drugi meč, u kom se savremena gimnazijalka borila protiv takmičarke iz Srbije.

Iako je između dva meča imala pauzu od samo 15 minuta, Nataša je uz mnogo koncentracije, strpljenja i izdržljivosti savladala i drugi izazov i zasluženo osvojila srebro.

kik-boks

Kick-light, kao jedna od bokserskih disciplina, veoma je slična disciplini light contact, koja se takođe odvija u kontinuitetu pa su, osim udaraca iznad pojasa, dozvoljeni i udarci po nogama protivnika, ali kontrolisanom jačinom. Tokom borbe sudije beleže bodove i na kraju borbe pobedniku dodeljuju deset bodova, a poraženom devet. Pravila koja važe za udarce, dopuštena mesta i opremu ista su kao i kod semi contacta, takmičari se raspoređuju po težini, godištu i polu, a mesto borbe se odvija na tatami podlogama ili u ringu.

Koliko je Nataša posvećena treninzima svedoče i njeni prethodni uspesi u različitim disciplinama koji su pravi pokazatelji njene ljubavi prema ovom sportu.

Čestitamo savremenoj gimnazijalki na još jednom uspehu u nizu i navijamo da joj i ostatak sezone bude obeležen pobedama.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.