Maša Radulović prvakinja Srbije na Državnom prvenstvu u standardnim plesovima

Savremena gimnazijalka Maša Radulović postigla je veliki uspeh osvojivši prvo mesto na Državnom prvenstvu u standardnim plesovima, koje je održano 17. marta u Sportskom centru „Lajkovac”.

Jaka konkurencija na prvenstvu u standardnim i latino plesovima

U organizaciji Plesnog saveza Srbije i PK „RMP” održano je Državno prvenstvo, KUP Srbije i kvalifikacioni turnir u standardnim i latinoameričkim plesovima u sportskoj hali „Lajkovac”. Takmičenje je okupilo više od 300 učesnika iz čak 19 plesnih krugova, među kojima se našla i savremena gimnazijalka.

Nakon svečanog defilea učesnika i intoniranja himne, takmičenje je otvorila potpredsednica Plesnog saveza Srbije Slađana Ivanišević, nakon čega je usledilo finale u svim uzrasnim kategorijama.

Titulu državnog prvaka odneli su stariji omladinci Maša Radulović i Sava Andrić iz Plesnog kluba „Beodance”.

drzavno prvenstvo prvakinja

Titula dvostruke državne prvakinje

Osvajanjem zlata Maša je ostvarila još jedan cilj i zadržala titulu državne prvakinje, koju čuva još od prošle godine. Talentovana savremena gimnazijalka je sa svojim plesnim partnerom Savom osvojila maksimalan broj poena u svim igrama, pa su je tako uigrani plesni koraci u sambi, rumbi, džajvu, ča-ča-ča i paso plesu opet doveli do pobedničkog postolja.

Maša se plesom bavi od malih nogu, a u septembru je sa svojim bratom Martinom, koji takođe pohađa Savremenu gimnaziju, osvojila zlatnu medalju na Državnom prvenstvu Srbije u kombinaciji deset plesova. Iako joj ovog puta brat blizanac nije bio saigrač, to nije sprečilo talentovanu savremenu gimnazijalku da još jednom zauzme pobedničko postolje.

Ovom prilikom čestitamo Maši i želimo joj da zadivljujućim plesnim koracima samouvereno nastavi ka novim medaljama. Bravo!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.