Saradnja Savremene gimnazije i Šahovskog kluba Crvena zvezda

Savremena gimnazija je odlučna u nastojanju da podstakne intelektualni razvoj svojih učenika i zato je učinila još jedan korak ka ostvarenju tog cilja uspostavivši saradnju sa Šahovskim klubom Crvena zvezda.

Predsednik kluba Zoran Grubišić i direktorka Savremene gimnazije Svetlana Belić Malinić su izrazili izuzetno zadovoljstvo zbog ostvarenja ovakve saradnje, koja će savremenim gimnazijalcima omogućiti da razviju svoje intelektualno umeće i strateško razmišljanje i planiranje.

Najbolji sa najboljima

Šahovski klub Crvena zvezda zvanično je osnovan 27. aprila 1945. godine, a u njemu su stasala najveća šahovska imena poput Ljubomira Ljubojevića, Bore Ivkova, Aleksandra Matanovića, Svetozara Gligorića, Stefana Đurića, Vere Nedeljković, Katarine Jovanović, Gordane Markovć i drugih.

U svojoj bogatoj istoriji, crveno-beli klub osvojio je brojne medalje, odličja i priznanja, a trenutno broji dosta mladih talenata koji su pokazali ljubav prema ovom sportu.

Aktivnosti koje doprinose intelektualnom razvoju učenika

Savremena gimnazija je još prošle godine organizovala druženje savremenih gimnazijalaca sa šahovskim velemajstorima Stefanom Đurićem, Boškom Abramovićem i Mihajlom Stojanovićem iz Crvene zvezde, čime je učenicima pomogla da unaprede svoje veštine i saznaju brojne tajne uspešnih šahista.

Savremena gimnazija i Crvena zvezda

To je podstaklo Savremenu gimnaziju da razvije saradnju sa ovim uglednim klubom, ali i da u školi organizuje šahovski klub koji će doprineti tome da učenici kroz zabavu unaprede veštine značajne za razvoj kritičkog mišljenja i poboljšanje pamćenja.

Savremena gimnazija nastavlja sa osmišljavanjem zanimljivih, kreativnih aktivnosti koje će savremenim gimnazijalcima ulepšati i obogatiti školski život!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.