Trka zadovoljstva savremenih gimnazijalaca na 31. Beogradskom maratonu

Savremeni gimnazijalci su sa ostalim ljubiteljima trčanja u subotu, 21. aprila, bili deo velikog 31. Beogradskog maratona učestvujući u Trci zadovoljstva.

Učenici su ovom prilikom pokazali svoju spremnost i utreniranost, a pet kilometara uspešno su savladali uz podršku profesora fizičkog vaspitanja Stefana Radojičića i Miloša Grubješića.

Još jedno učešće na Beogradskom maratonu

Ovogodišnji Beogradski maraton, 31. po redu, nadmašio je sve prethodne prema broju učesnika, koji su mogli da se okušaju u tri discipline – Trci zadovoljstva, polumaratonu i maratonu.

Iako je više bila manifestacionog karaktera i bez pobednika, Trka zadovoljstva je okupila mnoge zaljubljenike u atletiku iz čitavog regiona. Među njima i savremene gimnazijalce.

Beogradski maraton

Visoka temperatura koja je zabeležena tog dana u srpskoj prestonici nije sprečila savremene učenike da uspešno pretrče rutu koja se prostirala od Trga Nikole Pašića, preko Bulevara kralja Aleksandra i Slavije, pa sve do cilja na Terazijama. Učenici su uživali u pozitivnoj, sportskoj atmosferi, druženju i prilici da po treći put na Beogradskom maratonu učestvuju pod bojama Savremene gimnazije.

Još jednom čestitamo savremenim učenicima na odličnoj pripremljenosti i njihovoj želji da se uvek rado odazovu na bogate vannastavne aktivnosti koje škola organizuje.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.