NOVI ATLETIČARSKI USPESI: 4 zlatne medalje stigle u Savremenu gimnaziju

Savremeni gimnazijalci Andrej Mojsejev, Katarina Matijašević, Petar Stanković i Vuk Cemović su na opštinskom takmičenju u atletici u četvrtak, 19. aprila, osvojili čak četiri zlatne medalje.

Na Stadionu Rajko Mitić” odmerili su snage sa svojim vršnjacima iz srednjih škola sa opštine Vračar i dokazali koliko su spretni, uvežbani i vešti.

Nova priznanja u tri discipline

Savremeni gimnazijalci su na stadionu crveno-belih briljirali u različitim disciplinama.

Andrej i Katarina su do prvog mesta došli odličnim rezultatom u disciplini skok udalj, Petar je u trci na 400 metara nadmašio ostale trkače i samouvereno prvi stigao do cilja, a i Vuk je postigao odličan uspeh u disciplini bacanje kugle, čime se pridružio savremenoj zlatnoj ekipi.

Atletika

Za Katarinu, Andreja i Petra ovo takmičenje je predstavljalo veliki izazov pošto su sebi zadali zadatak da ponove uspeh od prošle godine i odbrane tad osvojena zlata. Zbog toga je njihov uspeh još veći, a odlične pripreme su omogućile da ostvare svoj cilj i potvrde talenat, veštinu i spremnost.

Čestitamo savremenim atletičarima i njihovim profesorima fizičkog vaspitanja koji su im pomogli da dođu do ovog uspeha. Verujemo u njih i želimo im sreću na budućim susretima na atletskim stazama.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.