Dodeljena nagrada Jani Andrić na završnici Književnih susreta „Gordana Brajović”

Savremena gimnazijalka Jana Andrić je imala čast i zadovoljstvo da 26. i 27. aprila u Centru za kulturu i umetnost Aleksinac na zajedničkom okupljanju svih pobednika preuzme nagradu osvojenu na literarnom konkursu „Gordana Brajović 2018”.

Jana je prilikom dodele nagrada pročitala svoj prozni tekst koji je deo zbornika Pesma među pesnicima i još jednom dobila aplauz i priznanje za svoj talenat.

Jana Andrić primila nagradu

Nagrađeni mladi pisci i pesnici iz cele Srbije imali su priliku i za druženje u izletničkom mestu Lipovac, gde se održao Festival u Aleksincu, a o tome koliko je uživala u ovom literarnom druženju svedoče i Janine reči:

Na književnom susretu je bilo prelepo, počevši od upoznavanja sa drugim dobitnicima nagrada, koji su veoma autentični, preko noćenja u Lipovcu, do same dodele nagrada. Dodela je bila veoma vesela… u Gordaninom duhu! Bilo je ovo iskustvo koje ću pamtiti do kraja života.

Da podsetimo, savremena gimnazijalka Jana je osvojila drugo mesto na literarnom konkursu „Gordana Brajović 2018” u Aleksincu za prozni tekst na temu „To sam ja”. Više o tome možete pročitati ovde »

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.