Nikola Milosavljević na ovogodišnjem Festivalu studenata Univerziteta umetnosti u Beogradu

Nikola Milosavljević, savremeni gimnazijalac koji niže uspehe na gitarskim takmičenjima, svojim talentom je zavredeo veliku čast i dobio priliku da nastupi na nedavno održanom Festivalu studenata Univerziteta umetnosti u Beogradu u Studentskom kulturnom centru.

Kao jedini srednjoškolac u orkestru sastavljenom od osam gitarista i kontrabasiste, Nikola je u subotu, 12. maja, učestvovao u performansu pod nazivom „Zvučne zrake – premijere i performansi mladih srpskih kompozitora”.

Uspeh

Posebnu čast za Nikolu predstavljala je prilika da sa dr Eičijem Tosakijem sa Univerziteta u Melburnu izvede numere i učestvuje u neobičnom performansu bimanuelnog koordinisanog crtanja.

Čestitamo Nikoli na novom gitarskom uspehu i još jednom dokazu velikog talenta!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.