Savremeni gimnazijalci posetili Digital Communications Institute

Savremena gimnazija je učenicima trećeg razreda Kombinovanog – bilingvalnog programa omogućila da zavire u svet digitalnog marketinga.

Oni su zajedno sa profesorkom filozofije i globalnih perspektiva Zoranom Živanović u sredu, 16. maja, posetili Digital Communications Institute, koji je posvećen obrazovanju na polju digitalne komunikacije i marketinga.

Otkrivanje sveta digitalnog marketinga

Savremene gimnazijalce je sa delatnostima ovog instituta, tajnama digitalnih medija, digitalne komunikacije i upotrebom društvenih mreža u poslovnom svetu upoznala Ana Mirković, izvršni direktor instituta.

Poseta

Prezentacija je za njih bila održana na engleskom jeziku, a kako bi proverili stečeno znanje, na kraju ovog zanimljivog druženja imali su i radionicu.

Učenike je tada posebno zainteresovao uticaj algoritama društvenih medija na profit kompanija i reklamiranje malog biznisa u digitalnoj eri, a dobili su i priliku da sami procene adekvatnost različitih medijskih kampanja na digitalnim platformama.

Upoznavanje Digital Communications Institute

Digital Marketing Institute (DMI), u okviru Digital Communications Institute, svetski je lider na polju obrazovanja i treninga iz sfere digitalnog marketinga. Osnovan u Irskoj, DMI sada postoji u svim delovima sveta, uključujući Veliku Britaniju, Kanadu, Australiju, SAD, Japan, Južnu Afriku, Južnu Ameriku, ali i region Balkana.

U bliskoj saradnji sa ekspertima u svom poslu, institut promoviše najbolje praktične projekte, teorije i primenjene veštine u digitalnom marketingu predstavnicima biznisa, kao i svim zainteresovanim pojedincima.

Ovo zanimljivo digitalno putovanje zainteresovalo je savremene gimnazijalce i motivisalo ih da nastave istraživanje o savremenim digitalnim komunikacijama koje su bez sumnje deo njihove svakodnevice.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.