Veliki uspeh Elene Ćuće na republičkom takmičenju iz latinskog jezika

Učenica prvog razreda Kombinovanog – bilingvalnog programa Elena Ćuća je u subotu, 19. maja, ostvarila veliki uspeh i na republičkom takmičenju iz latinskog jezika, održanom na FIozofskom fakultetu. Elena je osvojila 90% poena i zauzela deveto mesto među 75 učesnika.

Per aspera ad astra – Intenzivne pripreme uz odlično znanje kao recept za uspeh

Savremena Elena se takmičila u grupi učenika gimnazije prvog razreda, a za ovakav uspeh zaslužni su njen vredan rad, istrajnost, ali i odlične i intenzivne pripreme koje je talentovana učenica imala sa profesorkom latinskog jezika Natalijom Stanković.

Lekcije iz udžbenika po kojem radi i iz onog koji je predviđen za pripremu nisu Eleni predstavljale nikakav problem.

Latinski jezik

Kao da koristi Cezarov šifrarnik da dešifruje tajnu poruku – sa takvom lakoćom je prevodila tekstove sa latinskog na srpski jezik, otkrivajući sa svakim novim elemente kulture i civilizacije o kojima je učila, istakla je profesorka Natalija. Ali Elena svoja znanja latinskog obogaćuje i na na časovima istorije, srpskog jezika i književnosti, likovne i muzičke kulture.

Ona je pokazala da je latinski jezik veoma živ, da je prisutan svuda i da se kao takav lako može savladati i još lakše zavoleti. Time je Elena ubedila svoje vršnjake da latinski nije „mrtav jezik”, kako mnogi misle, kao i da su časovi latinskog u Savremenoj gimnaziji, uz zanimljiv i kreativan pristup učenju, među omiljenijima.

Okršaj učenika u znanju latinskog

Asocijacija za klasične studije Srbije, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i sa Odeljenjem za klasične nauke Filozofskog fakulteta u Beogradu, organizovala je takmičenje iz latinskog jezika koje je na Filozofskom fakultetu okupilo učesnike i takmičare iz cele Srbije, među kojima se našla i savremena Elena.

Iza svakog uspeha stoji i naporan rad, kako kaže izreka Per aspera ad astra, a Savremena gimnazija je izuzetno ponosna na Eleninu istrajnost, posvećenost i uspeh.

Čestitamo joj na ovom rezultatu i želimo još mnogo sreće u daljem radu koji će je, sigurni smo, sledeće godine dovesti do još boljeg plasmana!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.