Nagrada za eko-reportažu Natalije Stanković

Savremena gimnazijalka Natalija Stanković se istrajno zalaže za ekološko osvešćivanje i očuvanje zdrave životne sredine, a svoje ideje i zapažanja iznela je u eko-reportaži koja je nagrađena pobedom u kategoriji „Video od 14 do 18 godina” na konkursu „Mladi eko-reporteri”.

Isti video doneo joj je i pobedu na konkursu „Eko-heroji za zelenu planetu”, za koji je brojne glasove dobila putem Fejsbuka.

Prepoznate bitne ekološke poruke

Savremena gimnazijalka je nastavila uspešno zalaganje u oblasti ekologije i nakon prošlogodišnje nagrade ponovo dobila priznanje za svoj rad.

Izložba i konkurs na kom je Natalija osvojila značajnu pobedu deo su projekta „Energetska efikasnost u eko-školama”, koji su u januaru pokrenuli strukovno udruženje Ambasadori održivog razvoja i životne sredine i nacionalni operateri programa „Mladi eko-reporteri”. Podršku ovim aktivnostima pružila je i Elektroprivreda Srbije.

eko

U okviru konkursa „Energetska efikasnost očima mladih eko-reportera” učestvovali su učenici i studenti iz cele Srbije, a među mnogobrojnim radovima video koji je Natalija pripremila se istakao i zasluženo bio nagrađen.

Savremenoj gimnazijalki je nagrada uručena 5. juna, na svečanoj dodeli diploma, koja je bila deo konferencije „Životna sredina ka Evropi” u Privrednoj komori Srbije. Radovi talentovanih eko-reportera biće izloženi na izložbi „Eko-heroji za zelenu planetu” u Dečjem kulturnom centru Beograda.

I srpski mediji ekološki osvešćeni

O ovom značajnom konkursu i Natalijinom radu, koji pokreće važna pitanja i uspehu savremene gimnazijalke, pisali su i brojni srpski mediji Blic, Beta, Danas, Srbija Danas, Nira Press, Ambasadori OR i Tanjug, a savremena gimnazijalka je svoje viđenje ove važne teme imala priliku da predstavi i gostovanjem u jutarnjem programu Televizije „Prva”.

Čestitamo Nataliji i želimo joj mnogo sreće u budućim eko-projektima. Savremena gimnazija je uz nju!

Nagrađenu Natalijinu eko-reportažu možete pogledati ovde:

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.