UČENICI, HVALA VAM: Prvi savremeni mjuzikl „SGrease” zasenio scenu CZK „Vlada Divljan”

Scena „Stamenković” Centra za kulturu „Vlada Divljan” u Beogradu je u ponedeljak, 18. juna, odzvanjala od aplauza i uzvika oduševljenja zbog fenomenalnog nastupa savremenih gimnazijalaca koji su na nezaboravan i spektakularan način oživeli duh pedesetih godina prošlog veka i predstavili junake čuvenog filma „Briljantin” u novom, savremenom ruhu.

Sjajna atmosfera i odlični glumački, pevački i plesni nastupi verno su dočarali junake ove čuvene srednjoškolske priče i, pre svega, dokazali kreativnost i maštovitost savremenih gimnazijalaca i njihovih profesora.

Naporne pripreme puna 4 meseca

Učenici su još u februaru pokazali svoje talente i u velikom broju se odazvali na audiciju za školski mjuzikl, pokušavši da postanu deo „SGrease” tima.

Ceo projekat je nastao u kreativnoj pozorišnoj radionici savremenih gimnazijalaca i profesorki Ane Mihajlović, Ane Manojlović i Tamare Rajinac, koje su pripremile scenario, režiju, koreografske i muzičke aranžmane, bile svakodnevna podrška učenicima prilikom brojnih proba i beležile njihov napredak.

Prvi savremeni mjuzikl

„Učenici su apsolutno svaku sugestiju sa proba prihvatili i neverovatno je koliko su napredovali od prve probe”, ističe profesorka srpskog jezika Ana Mihajlović.

Sve zainteresovane koje interesuju gluma, ples i pevanje učenici su pozvali na krajnje neobičan način na njihov mjuzikl – videom koji su napravili u spostvenoj produkciji:

Impresivna izvedba talentovanih učenika pred punom salom

Iako su vrata CZK „Vlada Divljan” bila ove večeri otvorena za sve, učenici nisu mogli ni da naslute da u publici neće biti nijednog slobodnog mesta. Iza zavese čuli su se samo povici savremenih glumaca, plesača i pevača spremnih za scenu. „Ljudi, sala je prepuna”, „Moramo da opravdamo ovoliku posećenost”, „Možemo mi to”...

A onda su se zavese otvorile i savremena magija je počela.

Adriana Salahović i Pavle Đorđević briljirali su u ulogama Sendi i Denija, a Kristina Jokanović je sve oduševila svojim talentom koji je pokazala iznoseći ulogu Riz.

Adriana i Pavle

Budimir Stošić kao Keniki, Viktor Đurić kao Sani i Jakov Travica, koji se našao u ulozi Vinsa, fascinirali su posetioce, i to posebno u sceni „Greased lightning”, kada su im se na sceni pridružili profesori Stefan Radojičić i Miloš Grubješić, sa kojima su izveli nezaboravan nastup.

Igra, ples, gluma

Tamara Jakuš i Ana Jeremić su briljirale u ulogama Pink Ladies, a Ivona Rambosek i Jana Nikolić su na odličan način dočarale uloge prijateljice glavne junakinje i predstavile svoja pevačka umeća.

Pink Ladies

Jelisaveta Nedeljković i Stefan Glišović su kao Makeover majstori pobrali sve simpatije publike, a aplauzi su pratili i nastupe Milice Petronijević i Jane Andrić, koje su posetioce zabavile ulogama „štrebera” i stroge profesorke.

Odlična gluma

I upečatljivi nastupi Jelene Božinić, Elene Ćuće, Uroša Ježa i Mine Vučićević propraćeni su aplauzima.

Mjuzikl

Svako od ovih učenika bio je zaslužan za odličnu izvedbu mjuzikla, na kom su posetioci na trenutak pomislili da su u nekom od pozorišta na Brodveju. Ova sjajna ekipa je disala kao jedno i pokazala da timski duh, razigranost i ljubav prema sceni i umetnosti moraju da donesu ovako veliki uspeh.

Nigde bez podrške drugara iz škole

Međutim, ovaj uspeh ne bi bio moguć da nije bilo i ostalih učenika Savremene gimnazije koji su iz publike podržavali svoje drugare, skandirali im, aplaudirali, smejali se i plakali zajedno sa njima…

Podrška

Oni su savremenim performerima na kraju mjuzikla poklonili cveće i zagrljaje i svima otkrili koliko su ponosni na njih.

„Ovo je bio jedan veliki rolerkoster emocija”, rekle su na kraju „SGrease” profesorke i dodale da su ponosne na sve koji su pomogli da ovaj mjuzikl ispuni sva očekivanja.

Ovakvim završetkom školske godine Savremena gimnazija je potvrdila zašto je stvarno drugačija.

Za potpuni ugođaj pogledajte ceo mjuzikl:

Pogledajte više fotografija u našoj galeriji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.