Savremena gimnazija dobitnik godišnje nagrade „Sport i obrazovanje” u konkurenciji srednjih škola

Nakon sjajnog rezultata savremenih gimnazijalaca postignutog na turniru u basketu koji je organizovao SportNet (Sportska mreža Beograd) u okviru projekta „Besplatan sport”, Savremena gimnazija je odlukom glasova Upravnog odbora izabrana za dobitnika godišnje nagrade „Sport i obrazovanje” u konkurenciji srednjih škola.

Uspesi koji se nižu

Uz Savremenu gimnaziju nagrađeni su i najbolji u kategoriji fakulteta, aktivnih sportista i javnih ličnosti koje su doprinele razvoju sporta, trenera i preduzeća.

„Sport i obrazovanje”

Osim dobijene nagrade, koja za sve u Savremenoj gimnaziji predstavlja veliku čast, savremeni gimnazijalci su dobili i poklon. Oni će, zahvaljujući ljubaznosti organizatora, moći da posete Javni akvarijum i tropikarijum Beograd, a u decembru će prisustvovati i svečanoj dodeli nagrada.

Hvala savremenim gimnazijalcima i njihovim profesorima što su u školu doneli još jednu nagradu i veliko priznanje.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.