Od Arilja do Beča: Savremeni gitarista Nikola Milosavljević ovog leta učestvovao na čak dve muzičke manifestacije

Nikola Milosavljević, učenik trećeg razreda Savremene gimnazije, iskoristio je letnji raspust za edukaciju i za svoju najveću ljubav – gitaru.

Dok su se njegovi vršnjaci odmarali na moru ili planini, Nikola je učestvovao u čak dva muzička događaja – na Ariljskoj letnjoj muzičkoj manifestaciji – ARLEMM i na internacionalnom gitarskom festivalu „Forum Gitarre Wien”.

Nastup pred brojnom publikom u Arilju

Nedugo nakon što se oprostio sa drugarima iz škole i počeo da uživa u letnjem raspustu, Nikola se uputio u Arilje, gde je bio deo 9. Ariljske letnje muzičke manifestacije – ARLEMM, koja je održana od 14. do 29. jula.

Slobodno vreme na ovom festivalu savremeni gimnazijalac je iskoristio kako bi se družio sa našim vodećim profesorima i umetnicima. Uživao je u bogatom repertoaru koji su organizatori pripremili, ali i prisustvovao predavanjima čuvenog profesora Tošića, od kog je naučio mnoge tajne gitare.

Ariljska letnja muzička manifestacija – ARLEMM

Ali, Nikola je nastupio i na završnom koncertu gitarske grupe, koji je obeležio kraj ovog festivala, kada je njegov performans propraćen ovacijama i odličnim reakcijama publike.

Pre nego što se vratio u Beograd, Nikola je posetio Crkvu Svetog Ahilija iz 13. veka, gde je napravio fotografiju, koju je podelio sa nama:

Gitarista

U društvu eminentnih umetnika u Beču i prilika koja se ne propušta

Ubrzo zatim, već poslednje nedelje avgusta, Nikola je otišao u Beč na internacionalni gitarski festival „Forum Gitarre Wien”, gde je imao privilegiju da mu časove drže poznati profesori sa Bečkog i Mastrihtskog konzervatorijuma – Alvaro Pjeri i Karlo Markione, ali i da se druži sa mnogo drugih profesora, doktoranada, mastera i studenata sa kojima je mogao da podeli iskustva.

internacionalni gitarski festival „Forum Gitarre Wien"

Najuzbudljiviji trenutak za ovog mladog gitaristu bio je kada je dobio priliku da nastupi u velelepnoj koncertnoj sali „Ehrbar Saal”, u kojoj su redovno nastupali mnogi čuveni umetnici poput Bele Bartoka, Johanesa Bramsa, Gustava Malera, Antona Rubinstajna i mnogih drugih.

Prepun utisaka i novog znanja, Nikola sa nestrpljenjem iščekuje sledeću priliku da pokaže svoj talenat i usavrši svoje muzičke veštine, kao i da sa nama podeli iskustva i prenese nam delić atmosfere.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.