Izuzetan uspeh savremenih učenika: Matija i Jana među 3% najboljih Kembridž učenika u svetu

Ponosni smo na činjenicu da imamo dvoje učenika koji postižu rezultate za primer na IGCSE ispitima. U avgustu, Matija Šarenac i Jana Marinović dobili su Kembridž ICE diplome za ispite položene sa izvanrednim uspehom.

Svih sedam ispita su položili sa ocenama A i A*, što im je obezbedilo mesto među 3% najboljih učenika na globalnom nivou.

Širok spektar interesovanja i vannastavnih aktivnosti

Matija i Jana ne samo da postižu sjajan uspeh u svojim akademskim karijerama već pokazuju zavidan nivo i u sportovima kojima se bave.

Već duže vreme se u školi priča o Janinim uspesima u golfu, od juniorskih prvenstava u Srbiji do takmičenja širom sveta.

S druge strane, Matijin sport je veslanje. Njegove akademske obaveze ga ne sprečavaju da vreme posveti treninzima i sportskim aktivnostima.

Početak koji obećava

Iako su Jana i Matija polagali svoje IGCSE ispite na kraju druge godine International School Savremene, njihova ICE diploma je tek prva u nizu. Ovi sjajni rezultati nagoveštavaju uspeh na AS i A Level ispitima, kao i u svim ostalim akademskim izazovima koji ih očekuju tokom profesionalnog razvoja. Želimo im još mnogo ovakvih dostignuća u budućnosti.

IGCSE

Okruženje puno razumevanja i podrške

International School Savremena pruža svesrdnu podršku mladima u nastavnim i vannastavnim aktivnostima stalnim radom sa učenicima, kao i pružanjem slobode učenicima da slede svoja interesovanja i rade u skladu sa ritmom koji im odgovara.

Imajući u vidu da su Jana i Matija tek dvoje od mnogih savremenih učenika sa inspirativnim pričama, radujemo se sličnim primerima i u budućnosti.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.