Nikada zanimljiviji oktobar uz knjigu, pozorište i bioskop

Učenici Savremene gimnazije su u utorak, 23. oktobra, sa svojim profesorima posetili 63. Međunarodni beogradski sajam knjiga, koji se održao pod sloganom „Radost čitanja”, a u narednim danima pogledali su i film „Zvezda je rođena”, kao i predstavu „Pošteni provalnik”.

Savremeni gimnazijalci i ove godine na Sajmu knjiga

Poseta Sajmu knjiga omogućila je učenicima da pronađu naslove u okviru žanrova koji im se najviše dopadaju. Najtraženiji bili su romani zabavnog karaktera, ali, pored njih, učenici su se interesovali i za literaturu iz raznih predmeta, za rečnike, kao i za razne priručne knjige iz oblasti koje interesuju mlade.

Sajam knjiga

„Na sajmu sam se od mnoštva knjiga odlučila za dva romana na engleskom jeziku. Prezadovoljna sam izborom jer se danima ne odvajam od ovih knjiga”, kaže Mija Portić, učenica prvog razreda.

Pogledajte kako su se učenici proveli na prošlogodišnjem Sajmu knjiga »

Oduševljeni glasom Lejdi Gage, ali i samim filmom

Dan nakon posete Sajmu knjiga bio je rezervisan za bioskop.

U TC „Ušće” u bioskopu Cineplexx učenici su u pratnji profesora imali priliku da pogledaju film „Zvezda je rođena”, u kojem igraju Bredli Kuper, koji je četiri puta nominovan za nagradu Oskar, i višestruko nagrađivana muzička zvezda Lejdi Gaga, kojoj je ovo prva glavna filmska uloga.

Reakcije na ovaj film bile su i više nego pozitivne.

„Film je zabavan, ali i veoma poučan, jer dobro oslikava današnje generacije mladih i probleme sa kojima se suočavaju. Muzika u filmu mi se svidela i naravno glas Lejdi Gage”, dočarava nam učenica prvog razreda Ines Lakićević.

Film "Zvezda je rođena"

Viktor Savić i Aleksandar Radojičić nasmejali su do suza savremene učenike

Već naredne nedelje, u utorak, 30. oktobra, savremeni gimnazijalci su pogledali predstavu „Pošteni provalnik” u Domu kulture „Vuk Karadžić”.

Ova urnebesna komedija ne bi bila to što jeste da uloge nisu pripale Viktoru Saviću, Aleksandru Radojičiću i Katarini Marković, mladim i talentovanim glumcima, čiji rad savremeni učenici prate. Puna sala odjekivala je od aplauza, a smeh skoro da nije prestajao.

„Radojičić me je bukvalno nasmejao do suza. Zaista sam uživala i jedva čekam sledeću predstavu”, kaže Anastasija Ristić, učenica drugog razreda.

Savremeni gimnazijalci imali su priliku da ovaj školski oktobar oboje aktivnostima van škole, koje su im se bez sumnje dopale, tako da očekujemo i da novembar protekne u istom duhu.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.