Prvoklasni sportski timovi Savremene: Devojke prve, a momci treći na opštinskom takmičenju u košarci

U februaru i martu održana su opštinska takmičenja u košarci, na kojima su i ženski i muški tim Savremene gimnazije postigli zaista zapažene rezultate – devojke su zauzele prvo, a momci visoko treće mesto.

Savremene gimnazijalke prošle na gradski nivo takmičenja

Ženska košarkaška ekipa, koju čine učenice Nataša Katić, Katarina Matijašević, Ana Petrović, Anđela Adžić, Vanja Knežević, Dunja Stanojević, Nađa Bošković, Marta Jovanović i kapiten Jelena Jaćimovski, nastupila je na košarkaškom opštinskom takmičenju održanom 1. marta u OŠ „Vladislav Ribnikar” i osvojila prvo mesto!

U polufinalu ženski tim Savremene bio je bolji od devojaka iz III beogradske gimnazije sa rezultatom 23:10, a njihova odlična serija se nastavila i u finalu, kada su devojke pobedile svoje protivnice iz XIV beogradske gimnazije sa čak 26:16.

Košarkašice prve

Osvojeno prvo mesto na opštinskom takmičenju otvorilo je put savremenim učenicama na gradsko takmičenje.

U jakoj konkurenciji muškarci treći

I savremeni košarkaši su na opštinskom takmičenju postigli zapažen rezultat.

Oni su 26. februara u OŠ „Sveti Sava”, gde je održano takmičenje, u četvrtini finala odmerili snage sa srednjom školom GSP, a krajnji rezultat bio je 32:23 za Savremenu, što je bilo dovoljno za plasman u polufinale.

Iako je polufinalni duel bio neizvestan do samog kraja, košarkaši XIV beogradske gimnazije, koji su savremenim sportistima bili protivnici, ipak su bili za nijansu bolji. Tako su košarkaši Savremene na kraju ovog takmičenja bili na odličnom, trećem mestu.

Savremeni košarkaški tim ovog puta činili su učenici Vuk Cemović, Ivan Stojanović, Andrej Orlić, Nikola Stenković, Balša Vrbica, Uroš Milenković i Viktor Caković na čelu sa kapitenom Nikolom Orlićem.

Profesori fizičkog vaspitanja su ponosni na oba tima, a mi nastavljamo da bodrimo savremene sportiste u pohodu na njihove nove pobede!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.