Čak 11 učenika Savremene gimnazije u polufinalu HIPPO takmičenja

U Savremenoj gimnaziji je u nedelju, 24. februara, održano međunarodno takmičenje iz engleskog jezika koje organizuje HIPPO asocijacija, u okviru Pearson grupe za međunarodnu kvalifikaciju, na kom je čak 11 učenika Savremene obezbedilo prolaz u polufinale.

Najbolji savremeni učenici u nastavku takmičenja

Savremeni gimnazijalci Sara Milošević, Kai Vainomaa, Jovan Kuzmanović, Jelena Lalović, Jana Kresović, Isidora Ubiparip, Isidora Jarić, Ana Milanović, Dunja Mićunović, Nina Andrić i Nikola Vračar takmičiće se u polufinalu HIPPO takmičenja u subotu, 30. marta, a najbolje na nivou Srbije čeka finale takmičenja u Italiji, zakazano za maj ove godine.

Takmičenje iz engleskog

Stvaranje i negovanje takmičarskog duha za učenike iz celog sveta

Prestižno međunarodno takmičenje iz engleskog jezika HIPPO, koje se godinama održava širom Evrope, osmišljeno je kao koncept koji okuplja učenike osnovnih i srednjih škola, koji su podeljeni po kategorijama u odnosu na godište i razred koji pohađaju.

Takmičenje se odvija u tri kruga: preliminarni, polufinalni i finalni, a Savremena gimnazija je imala zadovoljstvo da ugosti sve zainteresovane učenike, koji su se takmičili u preliminarnoj fazi. Glavni ciljevi ovog takmičenja su stvaranje i negovanje prijateljskih odnosa, međunarodnog razumevanja i razvoj takmičarskog duha za učenike zainteresovane za engleski jezik iz celog sveta.

Uspeh učenika Savremene gimnazije raste iz godine u godinu

Savremena je i prošle godine bila veoma ponosna na šest učenika koji su se plasirali u polufinale takmičenja. Ove godine se taj broj skoro udvostručio, što nesumnjivo pokazuje kvalitet nastave u Savremenoj i individualnog rada profesora sa učenicima, kao i sve veću motivaciju učenika da uče i pokazuju svoja znanja.

Čestitamo učenicima na postignutim rezultatima i želimo im mnogo sreće u sledećem krugu takmičenja!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.