Savremena radionica kuvanja: Maturanti sa profesorkom engleskog pravili ukusni gvakamole sos i susam salatu

Savremeni maturanti sa svojom profesorkom engleskog, Bojanom Vidović, po drugi put su realizovali radionicu kuvanja, u okviru koje su mogli da pokažu svoje kulinarsko, ali i jezičko umeće.

Ponovo se pokazalo da je radionica kuvanja bila i zabavnog i edukativnog karaktera, jer, osim uživanja u pripremi i degustaciji hrane, savremeni gimnazijalci su prevodili recepte sa engleskog jezika na srpski, što je uticalo na brže i efikasnije usvajanje znanja.

Ideja za ovakvu radionicu u Savremenoj

Radionica je organizovana po uzoru na američki Potluck, okupljanje na kome svi učesnici donesu domaće namirnice s ciljem spremanja obroka, koji na kraju zajedno degustiraju. Na ovakvim radionicama često se mogu naći različiti specijaliteti – od domaćih krofni, preko berlinskih kobasica, do raznovrsnih pita i salata, a osim uživanja u pripremi hrane, druženje i dobra zabava uvek su prisutni.

Radionica kuvanja sa Savremenim maturantima

Udružena jezička i kulinarska umeća

Savremeni maturanti su u okviru ove kreativne radionice testirali svoje jezičke, tj. prevodilačke sposobnosti, a potom i kulinarske.

Najpre su prevodili recepte sa engleskog na srpski, da bi odmah potom otpočeli i pripremu različitih đakonija. Ovoga puta oprobali su se u pravljenju gvakamole sosa i susam salate. Pored jezičke i kulinarske umešnosti, učesnici radionice pokazali su i ljubaznost i gostoprimstvo posluživši drugove i profesore svojim specijalitetima.

Cilj ove radionice jeste podrobnije upoznavanje savremenih učenika sa američkom kulturom, ali i pažljivo odabran način da učenici istovremeno i uče uživajući, što za krajnji ishod ima trajnije znanje”, rekla je Bojana Vidović, profesorka engleskog jezika.

Učenje + kuvanje + druženje sa vršnjacima i profesorima = uživanje

Naša draga profesorka je na veoma kreativan i unikatan način ispunila naš dan, pripremali smo egzotična jela sveta iz različitih kultura, uz korišćenje engleskog jezika na potpuno nov način. Učenje uz druženje sa vršnjacima i profesorima bilo je pravo uživanje, istakla je savremena gimnazijalka Ana Vujović.

Savremena gimnazija je ambijent u kom se kreativnost i nove ideje zarad usvajanja znanja na drugačiji, efikasniji način uvek podržavaju. Ovakva vrsta radionice pokazala se primamljivom učenicima budući da se već drugi put organizuje u Savremenoj. Prvi put učenici su se oprobali u ovome još u novembru, na časovima engleskog jezika.

Savremeni učenici su se ponovo uverili da učenje uz zalogaje napravljene svojom rukom biva još slađe!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.