Prva nagrada Nikole Milosavljevića na Guitar Art Festivalu

Posle uspešnog solističkog nastupa ispred orkestra u Kolarčevoj zadužbini, krajem decembra, učenik Savremene gimnazije Nikola Milosavljević nastavio je da niže uspehe na polju muzike.

Sredinom marta učestvovao je na jubilarnom 20. međunarodnom Guitar Art Festivalu, na kojem se plasirao u drugi krug takmičenja i kao finalista bio zapažen od strane eminentnih evropskih profesora, dok je za vreme uskršnjih praznika i raspusta osvojio i prvu nagradu u svojoj konkurenciji na međunarodnom gitarskom festivalu – Sarajevo International Guitar Festival.

Plasman u drugi krug takmičenja i učešće na majstorskim radionicama Guitar Art Festivala

Festival gitarske umetnosti nastao je 2000. godine i od tada su ga posetili najbolji klasični i drugi gitaristi, kao što su Pako de Lusija i Vlatko Stefanovski. U ulozi gosta na ovom festivalu bio je i savremeni gimnazijalac Nikola Milosavljević, koji je pohađao tom prilikom, kako bi se još više usavršio, majstorske radionice kod profesora Huberta Kepela, Tomasa Milera Peringa, Marka Tamaja i Gorana Krivokapića.

Nikola je imao zapaženo učešće i na 19. Gitar Art Festivalu, na kojem je takođe stigao do završne faze takmičenja.

Prva nagrada na međunarodnom gitarskom festivalu u Sarajevu

Nikola je i jedan deo uskršnjih praznika i raspusta proveo radno. Učestvovao je na međunarodnom gitarskom festivalu u Sarajevu, koji je deo prestižne evropske platforme EuroStrings Collaborative, koju čini 17 festivala širom Evrope.

Savremeni učenik Nikola Milosavljević

Sarajevo International Guitar Festival osnovalo je 2011. godine Udruženje gitarista iz FBiH sa željom da se unapredi umetnost sviranja na gitari u Bosni i Hercegovini. Od tada festival je ponudio više od 40 koncerata, na kojima su nastupili ugledni umetnici, a sastavni deo festivala već godinama jeste i učešće i predavača i pedagoga iz preko 20 zemalja Evrope i sveta. Na jednom takvom festivalu Nikola je ponovo zablistao i osvojio prvu nagradu u svojoj konkurenciji.

Savremeni gimnazijalci uz uspeh u školi razvijaju i svoje talente

Nikola svojim talentom, trudom i radom niže uspeh za uspehom na polju gitarske umetnosti, a istovremeno se izdvaja i kao veoma uspešan i odgovoran učenik Savremene gimnazije.

Ponosimo se Nikolom i svim njegovom uspesima i želimo mu puno uspeha i u predstojećem periodu!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.