Savremena gimnazija podržala eko-akciju „Budi heroj Dorćola”

Savremena gimnazija podržala je eko-akciju „Budi heroj Dorćola”, koja je održana na Dorćolu, u subotu, 11. maja, a koja je okupila više od 200 učesnika, među kojima i brojne javne ličnosti.

Profesori Savremene svojim primerom podstakli su i učenike da se odazovu ovoj akciji, koja je imala takmičarski karakter, a učesnici, podeljeni u timove, očistili su tonu komunalnog otpada i 300 kg otpada za reciklažu.

„Trash” izazov okupio i poznate glumce i muzičare

S ciljem podizanja svesti o važnosti ekologije i životne sredine, u akciji su učestvovale i poznate ličnosti, glumci, umetnici i muzičari sa prebivalištem na Dorćolu, ali i oni koji posebno vole ovaj deo grada. Među njima su bili: Dragan Vujić Vujke, Žarko Stepanov, Irfan Mensur, Bane Vidaković, Mina Sovtić, Ivan Zablaćanski, Ivana Vujić (upravnica Narodnog pozorišta) i Bilja Krstić.

Profesori Savremene svojim primerom podstiču učenike da se odazivaju ovakvim akcijama

U akciji su učestvovali i profesori Savremene gimnazije, koji nisu skrivali takmičarski duh i entuzijazam i koji su još jednom pokazali da se ekološke vrednosti koje se neguju u Savremenoj, osim što imaju teorijski značaj, mogu i svakodnevno primenjivati u praksi.

Ocistimo_Dorcol_akcija

Učenica Natalija Stanković, mlada eko-reporterka koja niže uspehe na takmičenjima u ovoj sferi, takođe je aktivno učestvovala u ovom „trash” izazovu, koji je uspešno prevaziđen.

„Eco-friendly” škola koja uvek podržava ekološke akcije

Biti ekološki svestan podjednako je važno kao i biti visoko obrazovan, jer zdrava budućnost planete zavisi prvenstveno od odluka i postupaka onih koji o njoj treba da brinu – a to smo svi mi.
Savremena gimnazija kao eko-škola neguje i svakodnevno razvija ekološku svest kod svojih učenika kroz podršku i aktivno učestvovanje na edukativnim ekološkim projektima i manifestacijama ovog tipa.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.