Savremeni maturanti sa profesorima posetili konjički klub „Urban Cowboy”

Savremeni maturanti su sa svojim profesorima 22. aprila išli na izlet u Grocku, gde su posetili konjički klub „Urban Cowboy”.

Ovaj neobični čas u prirodi započeo je pričom o ranču i rasi konja Quarter Horse, o opremi koja se koristi za individualno jahanje, kao i o drugim aktivnostima koje podrazumevaju zapregu, konjska kola i slično. Učenici su saznali više o zanimanju koje je već odavno iskorenjeno sa naših prostora.

Maturanti imali mogućnost da se oprobaju i u streličarstvu

Pored ovog edukativnog dela, svaki učenik je imao priliku da, zaštićen adekvatnom opremom i uz pomoć instruktora jahanja, napravi par krugova u prostoru određenom za to i da doživi lepotu druženja sa konjima. Nakon škole jahanja učenici su se oprobali i u streličarstvu i upoznali su se sa samim hvatom, zatezanjem, ciljanjem i ispaljivanjem strele u metu.

Učenicima posebno draga vrsta konja – Quarter Horse

Specifičnost ovog ranča i jahanja jeste upravo u rasi konja, a to je Quarter Horse, pa su učenici Savremene bili izuzetno zainteresovani da saznaju što više o njima. Za razliku od drugih konja, pripadnici rase Quarter Horse izuzetno su pametni i lakše i brže prihvataju sve promene; to su konji koji su godinama birani za svakodnevni rad sa čovekom. Dok su gledali kako izgleda jedan trening konja ili, tačnije, jedna dresura, učili su o najahivanju i lonžiranju.

Poseta konjičkom klubu

Jedinstven doživljaj Teksasa

Ovaj ranč je specifičan i razlikuje se od drugih konjičkih klubova, jer predstavlja i oslikava jedan američki stil života, počevši od same opreme, koja uključuje vestern sedla ili sedla koja se mogu videti samo u američkim kaubojskim filmovima, kaubojske šešire, čuvene kaubojske čizme ili kaubojke sa mamuzama.

I učenici i profesori dele podjednako lepe utiske

„Pre svega sam prezadovoljan zbog prilike da prvi put odem na mesto gde mogu samostalno da jašem konja i osetim povezanost sa tom veoma plemenitom životinjom. Presrećan sam što mi je škola pružila šansu da, pre svega profesor filozofije, budem na svežem vazduhu i da učestvujem u aktivnostima – da li je to jahanje ili streličarstvo – to svakako prevazilazi svaku učionicu sa četiri zida”, rekao je učenik Aleksandar Kosanović. 

I učenica Jana Andrić deli pozitivne impresije.

Jana Andrić

„Na ranču je bilo zaista divno od početka do kraja. Jedna topla, vesela i pozitivna atmosfera sa divnim domaćinima. Kako sam i pre jahala, za mene to iskustvo nije bilo novo, ali je sa društvom bilo drugačije i zanimljivije. Takođe je i streličarstvo bilo veoma zanimljivo i svakako je odvratilo pažnju od korišćenja telefona, za promenu”, kaže Jana.

I profesor geografije Ivan Matejić istakao je da je na izletu bilo veoma interesantno.

„Učenici su bili raspoloženi, motivisani da steknu nova znanja i uživaju u sportskim aktivnostima”, rekao je profesor.

Savremeni gimnazijalci uče i van okvira učionica

U Savremenoj gimnaziji, osim učenja u najmodernije opremljenom prostoru, učenici imaju mogućnost da sa svojim profesorima kroz edukativne izlete van škole uvek steknu i dodatna znanja iz različitih oblasti, pa je tako bilo i ovoga puta.

Ovo je samo jedna od aktivnosti koju su iskusili maturanti pre nego što su završili školovanje u Savremenoj.

Pogledajte više fotografija ovde »

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.