Savremeni gimnazijalci na prijemu đaka generacije na Belom dvoru

Učenici Savremene gimnazije imali su čast da 21. juna budu deo organizacije svečanog prijema za učenike generacije iz cele Srbije i Republike Srpske, koji se tradicionalno svake godine organizuje na Belom dvoru na Dedinju.

I đak generacije Savremene gimnazije Tara Papić nagrađena na prijemu

Savremena maturantkinja Tara Papić izabrana je za đaka generacije prve generacije maturanata Savremene gimnazije.

Prijem na Belom dvoru

Ovim povodom Tara je pozvana na Beli dvor, gde je zajedno sa maturantima ostalih srednjih škola iz Srbije i Republike Srpske dobila pohvalnicu kao priznanje za postignut izuzetan uspeh tokom školovanja u Savremenoj gimnaziji.

Tradicionalna manifestacija koja okuplja najbolje maturante

Njegovo kraljevsko visočanstvo prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević tradicionalno svake godine u okviru Fondacije Prestolonaslednika Aleksandra II za obrazovanje i kulturu priređuje prijem na Belom dvoru, na kome se dodeljuju pohvalnice najboljim učenicima završnih godina iz svake srednje škole u Srbiji i Republici Srpskoj kao znak priznanja za postignuti uspeh i izuzetne rezultate koje su postigli tokom srednje škole.

I ove godine prijemu je prisustvovao veliki broj najboljih maturanata, čak više od šest stotina njih, kojima će ovaj događaj ostati zauvek u sećanju kao nagrada za trud, rad i zalaganje koje su pokazali tokom svog srednjoškolskog školovanja.

Savremeni učenici u organizaciji ovog velikog događaja

Pored toga što je Savremena gimnazija imala svog đaka generacije na ovom svečanom događaju, kao i prošle godine, učenici Savremene bili su i u ulozi volontera koji su dali svoj doprinos u organizovanju ovog događaja.

Poseta Belom dvoru

Na ovaj način imali su priliku da nauče kako funkcioniše organizovanje velikih događaja, koji su koraci prilikom organizovanja, na koji način se ugošćavaju zvanice i pokazali su se kao domaćini za primer.

Pohvale i od organizacionog tima Belog dvora 

Svojim ponašanjem, zalaganjem i lepim manirima učenici Savremene su pokazali vrednosti svoje škole i predstavili Savremenu gimnaziju u najboljem svetlu, za šta su dobili i posebne pohvale od organizacionog tima Belog dvora.

Još jednom čestitamo Tari Papić, a i izuzetno smo ponosni i na ostale učenike koji su svojim prisustvom uveličali ovaj izuzetan događaj.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.