Svečano obeležen završetak školovanja prve generacije savremenih maturanata

Prva generacija savremenih maturanata završila je svoje školovanje u Savremenoj gimnaziji, koje je u junu svečano obeleženo maturskim balom i ceremonijom dodele diploma. 

Tokom njihovog školovanja i druženja u Savremenoj nastale su brojne zajedničke uspomene i neraskidiva prijateljstva, a događaji koji su organizovani povodom završetka njihovog savremenog obrazovanja ostaće im sigurno u najlepšem sećanju.

Matursko veče savremenih gimnazijalaca u hotelu „Hilton”

Savremeni maturanti su 13. juna proslavili završetak svog savremenog obrazovanja svečanim maturskim balom, koji je upriličen u hotelu „Hilton”. Bilo je to njihovo veče za pamćenje. Za sjajnu atmosferu pobrinuo se „Paparazzo bend”, a uz svečanu večeru, zabavu i dozu ozbiljnosti podsetili su se i brojnih zajedničkih trenutaka i obeležili ovu za njih posebnu noć.

Matursko veče savremenih gimnazijalaca

Prema rečima savremene maturantkinje Natalije Bulatović, mnogo lepih uspomena prvu generaciju maturanata vezuje za Savremenu gimnaziju.

„Osećam se divno, istovremeno sam i tužna i srećna. Pamtiću sve lepe trenutke, kada smo se smejali na času, trenutke sa nastavnicima koji su prema nama bili divni. Ja mislim da ću sve pamtiti”, istakla je maturantkinja Natalija Bulatović.

I profesori Savremene ističu da je ovo jedan veoma dirljiv momenat i da su pomešana osećanja radosti i tuge, ali da su izuzetno ponosni na prvu generaciju savremenih maturanata. Profesorka srpskog jezika Ana Mihajlović nije mogla da sakrije svoje oduševljenje, a ni suze, nakon što ju je njen razred IV-2 iznenadio neobičnim poklonom i dirljivom pesmom za kraj njihovog savremenog druženja.

„Ovo je neponovljivo iskustvo i osećaj”, rekla je Ana.

Svečana dodela diploma – kruna završetka školovanja maturanata

Nakon maturskog bala usledio je još jedan svečani događaj – dodela diploma savremenim maturantima, 17. juna, u hotelu „Radison”, čime je upotpunjen završetak njihovog školovanja u Savremenoj gimnaziji. 

Savremeni maturanti bili su veoma srećni i ponosni dok su u togama i kapama preuzimali svoje diplome i nagrade. Podsetili su se najzanimljivijih trenutaka koji su obeležili njihovo savremeno školovanje, a na kraju svečanosti su bacili svoje kapice uvis, čime su zaokružili ovu svečanost zajedno sa svojim profesorima. 

Za đaka generacije izabrana Tara Papić

Učenica Tara Papić izabrana je za đaka generacije, prve generacije savremenih maturanata. Tara je imala tu čast i da prisustvuje svečanom prijemu za đake generacije, koji je i ove godine upriličen na Belom dvoru na Dedinju za najbolje maturante iz Srbije i Republike Srpske.

Tara je podelila svoje utiske o savremenom školovanju i izboru za đaka generacije.

„To je definitivno nešto što nisam sasvim očekivala, bilo je dosta učenika koji su mogli da budu izabrani za đaka generacije. Veoma mi je drago što su baš mene izabrali”, istakla je Tara Papić.

Trenutak za pamćenje

Direktorka Savremene gimnazije, Milka Keser, istakla je da je izuzetno ponosna na prvu generaciju savremenih maturanata, sa kojima je Savremena gimnazija postavila svoje temelje.

„Ispratili smo prvu generaciju savremenih maturanata, ovo je poseban trenutak za Savremenu, pre svega zbog toga što su oni naša prva generacija. Sa ovom generacijom škola je postavila svoje temelje i puteve kojima treba da idu ostale generacije”, istakla je direktorka.

I profesori su podelili svoje zadovoljstvo što su imali priliku da predaju prvoj generaciji maturanata Savremene gimnazije.

„Bio je veliki izazov i bila sam počastvovana što mi je dodeljena uloga odeljenjskog starešine za prvu generaciju u školi koja je razvila jedan potpuno novi pristup nastavi, savremene metode i sada je ovo jedan emotivan trenutak za svakog od nas. Kada me pitate da se prisetim svega toga, pomalo sam i tužna što odlazi ova generacija”, rekla je Sanja Bogdanović, profesorka istorije u Savremenoj i odeljenjski starešina IV-3.

Čestitamo svim maturantima Savremene gimnazije i želimo im puno sreće u nastavku školovanja.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.