Kreativni časovi u Savremenoj: Kako najbolje dočarati rimskog vojnika?

Učenici I-3, I-4 i I-5 su na času latinskog jezika imali priliku da na kreativan način dočaraju izgled rimskog vojnika. Profesorke latinskog jezika, Natalija Stanković, i likovne kulture, Maja Živković, učenicima su dale zadatak da izrade model vojnika pomoću hamera. Kao izazov, dobili su i propozicije malog takmičenja, u kom je najbolji model nagrađen ocenom iz ova dva predmeta.

Učenici od hamer papira prave modele kostima rimskog vojnika

Nagrada za najboljeg rimskog vojnika

Uz ručno napravljen oklop, štit, mač i šlem, jedan od učenika postao je pravi savremeni legionar, a kao pobednici ovog zanimljivog i kreativnog zadatka proglašeni su učenici odeljenja I-4 i I-3.

Interdiciplinarni časovi latinskog

Svaki nastavnik kako latinskog jezika, tako i istorije, zna da je najinteresantnija lekcija o kojoj se učenicima priča ona o rimskoj vojsci, koja je gubila bitke, ali nikada nije izgubila rat. Radni listovi u kojima učenici popunjavaju podatke u vezi sa vojnicima, video-materijali i izrada modela rimskog vojnika pokazali su se ne samo kao najbolji način već i najuzbudljiviji.

U Savremenoj gimnaziji akcenat je na praktičnoj primeni znanja, povezanosti gradiva i upotrebi naučenog. Najveći izazov je približavanje latinskog jezika učenicima, koji smatraju da je to samo jedan mrtav jezik, ali uz pomoć svoje profesorke s vremenom shvataju da je latinski svuda i u svemu.

Više fotografija sa ovog zanimljivog predavanja pogledajte OVDE.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.