Humanitarna akcija „Za naše” okupila savremene osnovce i gimnazijalce

Učenici Savremene gimnazije, zajedno sa drugarima iz International School Savremene i Savremene osnovne škole, učestvovali su i ove godine u humanitarnoj akciji „Za naše”. Na poziv Grada Beograda, savremeni osnovci i gimnazijaci prikupili su slatkiše, školski pribor i igračke za srpsku decu, uzrasta između 6 i 12 godina, koja žive u krajevima koji su devedesetih godina bili zahvaćeni ratom na prostoru današnje Republike Hrvatske.

Savremeni osnovci i gimnazijaci

Solidarnost kao vrednost koju Savremena neguje

U poslednje vreme, učenici Savremene gimnazije organizovali su nekoliko humanitarnih akcija tokom kojih su pokazali da je solidarnost, odnosno humanitarni duh vrednost koja je prisutna i koja se u Savremenoj neguje. Zato što znaju da je za osmeh i sreću potrebno malo, savremeni učenici već uveliko smišljaju svoju sledeću akciju.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.