Obeležen Dan Svetog Save: Školska slava u čast prvog srpskog prosvetitelja

Učenici i profesori Savremene gimnazije obeležili su 27. januara Dan Svetog Save, praznik koji se još od 1840. godine obeležava kao školska slava u znak sećanja na Svetog Savu, prvog srpskog prosvetitelja i utemeljivača prosvetiteljskih ideja u našoj zemlji.

Atmosfera na školskoj slavi

Ideja prosvetiteljstva se nastavlja i u Savremenoj

Prosvetiteljstvo je okrenuto budućnosti, napretku i želji za promenama, a upravo se za ovo zalaže i najmodernija gimnazija u Srbiji. Koncept obrazovanja koji neguje Savremena gimnazija, moderne tehnologije i stvarno drugačiji pristupi u školovanju čine je, bez pogovora, školom budućnosti.

Iako prati sve trendove u obrazovanju i teži da ih uvrsti u svoju stalnu rutinu, Savremena ipak sledi i korake prvog srpskog prosvetitelja – Svetog Save, zalažući se za očuvanje prosvetiteljskih ideja, stalno unapređenje i kontinuirano poboljšavanje obrazovnih principa. Ona je spoj modernog i tradicionalnog, čime iz godine u godinu privlači sve više učenika željnih sticanja znanja na savremen način.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.