Nagrađeni najbolji radovi na Svetosavskom konkursu u Savremenoj

Savremena gimnazija je u susret velikom prazniku i školskoj slavi – Danu Svetog Save, raspisala Svetosavski konkurs u tri različite kategorije. Učenici su se takmičili u izradi literarnih, filmskih i likovnih radova, na sledeće teme:

  1. „Svetosavlje kao večiti izvor nadahnuća”
  2. „Stope Savine su svuda po njegovom otečestvu”
  3. „Sveta Gora i Hilandar – duhovno nasleđe Svetog Save i Svetog Simeona”
  4. „Predanje Svetog Save Osvećenog – čudesni darovi neba i zemlje”.

Tema Svetosavlje kao večiti izvor nadahnuća

Proglašeni pobednici u sve tri kategoriji

Po završetku Svetosavskog konkursa, stručni žiri doneo je odluku da nagradi sledeće učenike najbolje radove u sve tri kategorije. U kategoriji najbolji literarni radovi, nagrade su odneli:

  1. prva nagrada – Dunja Mićunović, učenica trećeg razreda;
  2. druga nagrada – Tamara Matović, učenica drugog razreda;
  3. treća nagrada – Milica Čortanovački, učenica četvrtоg razreda.

Za najbolji video-prilog nagrađeni su učenici trećeg razreda: Teodora Ćirković, Arsa Petkovski i učenica nagrađena i za literarni rad – Dunja Mićunović.

U kategoriji najbolji likovni rad, priznanja su osvojile sledeće učenice:

  1. prva nagrada – Tamara Matović,
  2. druga nagrada – Ines Lakićević;
  3. treća nagrada – Larisa Vasović i Zvezdana Filipović.

Čestitamo svim pobednicima i učesnicima koji su pokazali svoj talenat, kreativnost i spremnost za nove izazove.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.