Duhovno i kulturno nasleđe na času verske nastave

U Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti u sredu, 26. februara, učenici trećeg i četvrtog razreda, u okviru izbornog predmeta Verska nastava, zajedno sa svojom veroučiteljicom, Anom Marjanović, imali su priliku da pogledaju izložbu „Duhovno i kulturno nasleđe manastira Studenice – drevnost, postojanost, savremenost”.

Tehnologija u službi rekonstrukcije objekta

Zahvaljujući upotrebi novih tehnologija, učenici su bili u mogućnosti da vide rekonstrukcije objekata, istorijskih događaja, trodimenzionalne predstave znamenitih ličnosti koje na atraktivan način prenose najvažnije informacije o manastiru, kao i mapirane i animirane projekcije koje uz bogatu edukativnu naraciju oživljavaju atmosferu i lepote ovog svetog mesta.

Učenici verske nastave u Galeriji Srpske akademije nauka

Značaj ove posete sastoji se u unapređivanju procesa učenja i kvaliteta nastave, a samim tim je i dokaz da se i verskoj nastavi može pristupiti na stvarno drugačiji, savremeni način.

Ovo je izuzetna prilika da učenici, na njima blizak način, upoznaju vanvremenske vrednosti naše duhovne baštine. Susret dva različita civilizacijska nasleđa omogućio im je da upoznaju sasvim drugačiju dimenziju moderne tehnologije, ali i da dožive duhovnu riznicu manastira Studenice kroz prizmu vremena u kome žive, izjavila je veroučiteljica, Ana Marjanović.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.