Karijerno savetovanje u Savremenoj: Predstavljanje univerziteta iz Švajcarske

Učenici III i IV razreda prisustvovali su u utorak, 3. marta, predavanju profesora Filipa Vajnberga (Philip Weinberg), koji je predstavio Basel School of Business – privatni fakultet smešten u srcu Bazela. Ova švajcarska visokoškolska ustanova bavi se edukacijom na polju menadžmenta, life-science nauka, finansija i IT tehnologija. Fakultet je akreditiovan od strane kako švajcarskih, tako i globalnih tela za akreditaciju – eduQua, IACBE, PRME.

Učenici na predavanju Filipa Vajnberga

Studenti iz celog sveta uče na engleskom i nemačkom jeziku

Tokom predstavljanja, savremeni gimnazijalci saznali su da, pored studenata iz Švajcarske, fakultet trenutno pohađaju studenti iz svih delova sveta i kontinenata (SAD, Argentina, Indija, Engleska, Nemačka, Švedska, Francuska, Španija). Nastava se odvija na engleskom jeziku, ali se studentima nudi mogućnost učenja i usavršavanja nemačkog jezika.

Učenici su takođe imali priliku da saznaju više o tome kako izgleda studenski život u Bazelu, a predstavnici fakulteta su ih uputili i gde mogu da pronađu informacije za dalje upoznavanje sa fakultetom.

Akademsko-poslovne prilike koje Bazel nudi učenicima

Studiranje u Švajcarskoj predstavlja dobru odskočnu dasku i kartu za ulazak u svet velikih poslovnih mogućnosti. Basel School of Business sarađuje s velikim brojem kompanija u Bazelu i Švajcarskoj, tako da studenti veoma brzo i uspešno pronalaze praksu i zapošljavaju se nakon završenog fakulteta.

U gradu na severu zemlje nalaze se i sedišta najuspešnijih svetskih farmaceutskih kompanija – Roša, Novartisa, Bajera i Lonce, tako da studenti već u samom Bazelu imaju velike mogućnosti za posao i profesionalno usavršavanje nakon završetka studija.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.