Karijerno savetovanje u Savremenoj: Gimnazijalci posetili EDUfair

Učenici III i IV razreda posetili su u petak, 6. marta, obrazovni sajam EDUfair. U okviru programa karijernog vođenja i savetovanja, gimnazijalci su u pratnji odeljenjskih starešina Ane Tadić, Ivana Čavića i Stefana Radojičića, kao i psihologa škole Aleksandre Rakić, imali priliku da saznaju više o potencijalnim opcijama za budućnost na EDUfair-u, koji je ove godine održan 6. i 7. marta, u Belekspocentru na Novom Beogradu.

Učenici se interesuju za međunarodne stipendije

Akademski programi Austrije, Nemačke i Švajcarske privukli učenike

Gimnazijalci su tokom posete obrazovnom sajmu imali priliku da više saznaju o akademskim programima i opcijama koje nude:

  • AMADEUS International School Vienna – Austrija;
  • Berlin Brandenburg International School – Nemačka;
  • Brillantmont international School – Švajcarska;
  • College & Lycee Saint-Charles – Švajcarska;
  • Institut Montana Zugerberg – Švajcarska;
  • Schule Schloss Salem – Nemačka.

Za učenike koji su zainteresovani da studiraju u ovim državama na nemačkom, francuskom i engleskom, EDUfair je bio prilika da porazgovaraju o akademskim programima, uslovima finansiranja obrazovanja, životu u internatu i dodatnim aktivnostima u ovim školama.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.