Karijerno savetovanje u Savremenoj: Evo kako se učenici pripremaju za nastavak školovanja

Savremeni maturanti i učenici trećeg razreda tokom marta su imali niz aktivnosti zahvaljujući kojima su dobili korisne informacije o različitim fakultetima kako bi na vreme krenuli da se informišu i počnu da razmišljaju o svojim budućim pozivima, odnosno nastavku obrazovanja.

Predstavljanje Univerziteta Grin River iz Vašingtona

Savremena gimnazija je u četvrtak, 7. marta, ugostila Nevenu Martinović iz centra za fakultetsko savetovanje YouGrad i njenu koleginicu Oksanu Knjaz sa Univerziteta Grin River, koje su savremenim maturantima i učenicima trećeg razreda održale prezentaciju o ovom prestižnom univerzitetu u Vašingtonu.

Nevena je diplomirala na Univerzitetu Kalifornije u San Dijegu i ima blisku saradnju sa brojnim fakultetima u inostranstvu, a učenicima Savremene je predstavila Univerzitet Grin River i informisala ih o mogućnostima za nastavak studija u Americi na ovom koledžu.

Izaberi svoje zanimanje

Grin River je dvogodišnji koledž, koji se nalazi južno od Sijetla, ima više od 40 obrazovnih programa koji uključuju najpopularnije smerove – biznis, IT, inženjerstvo i prirodne nauke kao što su hemija i biologija, a nudi i mogućnost transfera na vodeće američke univerzitete kao što su: Perdju, Indijana, Sijetl, Univerzitet Kalifornije u Los Anđelesu i Univerzitet u Mičigenu. Posebno je popularan prvenstveno zbog kvalitetnog obrazovanja, cene, saradnje sa profesorima i smeštaja u kampusu, a za njega mogu konkurisati i učenici Savremene sa Kombinovanog i Cambridge International programa.

Proces aplikacije za internacionalne studente veoma je jednostavan, a za upis je neophodno da učenici na Nacionalnom programu polažu IELTS ili TOEFL iBT i da popune prijavu, dok oni koji su na Cambridge International programu ili Kombinovanom programu samo treba da popune prijavu.

Savremeni maturanti posetili Sajam obrazovanja EDUfair 2019

Da bi proširili svoje vidike, savremeni maturanti su posetili i 16. Međunarodni sajam obrazovanja EDUfair 2019 u Belexpocentru u Beogradu.

Edu Fair

Na ovom sajmu se predstavilo više od 100 obrazovnih institucija iz 18 zemalja – državnih i privatnih ustanova, fakulteta i visokih škola, srednjih škola iz Srbije i inostranstva, a savremeni učenici su saznali dosta informacija koje su im značajne prilikom izbora oblasti koju će studirati.

Savremeni maturanti su se ovde informisali i o kursevima stranih jezika u inostranstvu, studentskim stipendijama, Work & Travel USA programu kulturne razmene u SAD, kao i o radionicama i savetovanjima za one koji još uvek nisu sigurni kojim obrazovnim putem bi nastavili dalje.

Profesorka Veronika Pičinini predstavila Univerzitet u Novoj Gorici četvrtacima

Učenici su 11. marta imali priliku i da prisustvuju prezentaciji Veronike Pičinini (Veronika Piccinini), profesorke engleskog jezika i književnosti sa Univerziteta u Novoj Gorici.

Univerzitet u Novoj Gorici je osnovan 1995. godine, najmlađi je slovenački univerzitet i prva je međunarodna postdiplomska škola u Sloveniji. Nudi osnovne, master i doktorske studije različitih naučnih polja – tehničko-tehnoloških, prirodnih, humanističkih, umetničkih i biotehnoloških, a savremeni učenici su imali priliku da se upoznaju sa ovim univerzitetom i prethodne godine.

Najveće prednosti ovog univerziteta su savremeni i praktično orijentisani programi, istraživački kapaciteti sa uključivanjem studenta u istraživanje i projekte, kao i individualni pristup sa studentima, što se posebno dopalo savremenim gimnazijalcima.

Savremeni maturanti potpuno pripremljeni dočekuju fakultetsko doba

Tokom četvorogodišnjeg školovanja, Savremena omogućava svojim učenicima da razvijaju svoju karijeru, i to u kontinuitetu od samog početka školovanja. Na ovaj način im se otvara širok spektar mogućnosti izbora za dalje obrazovanje kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Zahvaljujući karijernom savetovanju, Savremeni maturanti imaju mogućnost da rešavaju testove, da saznaju svoju profesionalnu orijentaciju – da li su više za društvene ili prirodne nauke, da li je kod njih razvijenija kreativno-umetnička crta ili su pak skloniji tehničkim naukama.

Ovo su samo neke od aktivnosti kojima Savremena svojim maturantima pomaže da budu u toku sa svim aktuelnostima i da se lakše odluče za naredni korak u svom obrazovanju.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.