Komentari učenika i roditelja: Zašto je Savremena stvarno drugačija?

Usled epidemije virusa COVID-19 i vanrednog stanja na čitavoj teritoriji Republike Srbije, nastava u osnovnim i srednjim školama odvija se na daljinu. Savremena gimnazija je svojim učenicima organizovala nastavu putem najsavremenije platforme za učenje na daljinu – Distance Learning System, koji učenicima pruža interaktivan pristup nastavi.

Zbog potrebe da se reaguje brzo i da se pronađe rešenje koje će zadovoljiti kvalitet nastavnog plana i programa, redovno i neometano pohađanje nastave postali su prioritet Savremene gimnazije. Rezultati su vidljivi već nakon nekoliko dana – mnoštvo pozitivnih utisaka, komentara i pohvala stiže na adresu Savremene, a svi u prvi plan ističu da se epitet stvarno drugačija najviše potvrdio onda kada je to bilo najpotrebnije.

Učenici rade domaće zadatke preko DL platforme

„Nedostaje mi puno moja Savremena”

Izazov koji je postavljen pred nastavnike i učenike tokom vanrednog stanja zahteva da i jedni i drugi pristupe čitavom procesu učenja na daljinu sa entuzijazmom i pozitivnom energijom. Upravo zbog toga raduju komentari učenika Savremene gimnazije – pozitivna zapažanja o predavanjima, konstruktivni predlozi i pohvale posvećenim nastavnicima: 

Predavanja su super i razumljiva su u potpunosti.”

Sve je super, predavanje je odlično, sve razumem.”

Predavanja su super i hteo bih ovom prilikom da pohvalim Vas i sve ostale profesore, kao i samu školu zbog fenomenalne organizacije.”

Nedostaje mi puno moja Savremena!

Časovi su odlični. Vrlo su korisni i dobro realizovani. Imamo časove iz svih predmeta, tako da ne gubimo ništa od nastave. Dobijamo zadatke kroz aplikacije koje već koristimo. Puno nam pomažu u ovoj situaciji kada ne možemo da idemo u školu.”

U znak zahvalnosti za fenomenalno predavanje, prilažem i fotografiju kao uspomenu na jutrošnje predavanje. Rečima ne mogu da zahvalim na svemu što ste govorili o temi koja se tiče podsticanja na bavljenje fizičkim aktivnostima, o menjanju loših navika kako u ishrani, tako i tokom nastave i posle škole, o njihovim posledicama. Profesore, hvala za sve!” (učenica I razreda pisala je prof. Mladenu Stankoviću)

Zanimljiv mi je latinski, posebno deo koji se tiče kulturno-istorijskog nasleđa starog Rima i Grčke. Iako mnogima sve to izgleda previše komplikovano i dosadno, meni zapravo nije, jer je samo potrebno da se od početka sve lepo objasni. Latinski je interesantan jezik i trudim se da ga razumem! Bilo bi super kada bismo svi pokušali da nađemo zanimljivu stranu svakog predmeta i da ne gledamo profesore kao protivnike jer dajete sve od sebe kako biste nam približili znanje na najbolji način.” (učenica II razreda o časovima latinskog jezika)

„Nastava je fantastično organizovana!”

Naravno, pored učenika, kojima je sve ovo novo, na promenu u načinu nastave treba da se prilagode i njihovi roditelji. Ipak, najsavremenija platforma za učenje na daljinu i tehnološki nivo koji Savremenu gimnaziju izdvaja od drugih škola u velikoj meri olakšavaju čitavu stvar. Otuda i ne čude pozitivni komentari koje roditelji šalju na adresu Savremene gimnazije:

Želim da Vam zahvalim što ste pravovremeno reagovali u ovoj vanrednoj situaciji i zaštitili našu decu. Takođe, i na organizovanju onlajn-nastave sa kvalitetnim predavanjima.

Ćerka je juče plakala kada je saznala da je kraj školske godine, jer deca evidentno vole Savremenu gimnaziju.

Danas je uredno ustala u 10h, pisala i pratila predavanja. Ne verujem da je sličan entuzijazam pokazivala i na časovima, jer pubertetlije vole da pričaju. Nadam se da ćemo svi zajedno uspeti da omogućimo našoj deci da sa što manje trauma izađu iz ove pandemije.

Vama i Vašim kolegama želim da sačuvate dobro zdravlje i svoje najbliže i da u budućnosti pomognete našoj deci da se obrazuju i nadoknade propušteno.”

Nakon uvođenja vanrednog stanja, trebalo je da prođe malo vremena da se adaptiramo na život u teškim trenucima. Savremena gimnazija je sve to dočekala spremno! Nastava je fantastično organizovana, a komunikacija sa decom i roditeljima je na visokom nivou. Budućnost će pokazati koliko je sve to značajno za našu decu.”

Savremena gimnazija će tokom vanrednog stanja, zajedno sa angažovanim i vrednim učenicima, roditeljima punim razumevanja i podrške i motivisanim nastavnicima, nastaviti da napreduje, raste i bude još bolja, negujući prave vrednosti i u ovim teškim okolnostima.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.