Uspešno završena prva nedelja onlajn-nastave u Savremenoj

Prva nedelja onlajn-nastave u Savremenoj gimnaziji završena je uspešno. Utisci nastavnika i učenika idu u prilog činjenici da je nastava na daljinu pratila redovan plan i program, kao i da je kvalitet predavanja bio na zavidnom nivou. Od prvog dana, Distance Learning System učenicima je otvorio vrata škole i omogućio savremenim gimnazijalcima da idu u korak sa lekcijama i predmetnim obavezama.

učenica sluša lekciju preko live streama

Zanimljiva predavanja i edukativni projekti za učenike – sticanje znanja kroz raznovrsne lekcije

U skladu sa utvrđenim rasporedom časova, koji je učenicima dostupan na platformi, predavanja su tokom prve nedelje onlajn-nastave na zanimljiv način prezentovali predmetni nastavnici. Časovi sa dinamičnim lekcijama punim slikovitih primera, interaktivnih prezentacija i zadataka naterali su učenike da zaborave da nastavu slušaju od kuće.

Zahvaljujući najsavremenijoj platformi za učenje na daljinu, savremeni gimnazijalci su zajedno sa predmetnim nastavnicima uspešno interpretirali Kafkin „Proces”, pokazali zavidno znanje iz ustava i prava građana, zadirali u suštinu „Kritike čistog uma” Imanuela Kanta, učili o trigonometrijskim funkcijama i prokariotskim ćelijama. I to je samo deo sadržajne prve nedelje pohađanja onlajn-nastave za učenike Savremene gimnazije. 

Interaktivan nastavni pristup kao potvrda kvaliteta učenja na daljinu

Ono što posebno raduje tokom prve nedelje onlajn-nastave u Savremenoj jeste činjenica da su učenici zadovoljni interaktivnim nastavnim pristupom, koji se sastoji od edukativnih video-materijala, informativnih prezentacija i zanimljivih projekata i zadataka, koji se učenicima daju nakon svake lekcije.  

Poseban aspekt onlajn-nastave čini komunikacija učenika i nastavnika, bilo da su u pitanju video-pozivi, čet ili grupne konsultacije. Nastavnike posebno raduje što učenici postavljaju pitanja i učestvuju tokom predavanja.

Svaki put kad dobijemo zanimljivo pitanje ili konstruktivan predlog od strane učenika, sigurni smo da je onlajn-nastava u Savremenoj na visokom nivou, poručuju uglas savremeni nastavnici.

Upravo zbog kvaliteta nastave i inovativne tehnologije u Savremenoj, napravljena je bezbolna tranzicija na onlajn-režim nastave, a učenici su presrećni jer mogu nesmetano da komuniciraju sa nastavnicima i da im postave pitanja u vezi sa lekcijama i projektnim zadacima. 

Nakon uspešno završene prve nedelje onlajn-nastave u Savremenoj, ostaje samo da poželimo da svaka sledeća bude još bolja i uspešnija!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.