Učenici Savremene vas uče: O vanrednom stanju

Učenici Savremene gimnazije su tokom časova Ustava i prava građana, zajedno sa predmetnom nastavnicom Anom Brkić, ispoljili svoju kreativnost i uspešno odgovorili na temu socijalnih i ekonomskih prava.

Nastavnica je putem live streama održala predavanje na temu socijalnih i ekonomskih prava, sa posebnim osvrtom na status penzionera u našem društvu i pozvala učenike na društvenu odgovornost prema njima. Pored toga, učenici su tokom live stream predavanja saznali kako Ustav Republike Srbije definiše vanredno stanje.

letak učenika o vanrednom stanju

Kreativni radovi savremenih učenika u vanrednim uslovima

S obzirom na novonastalu situaciju u zemlji – pandemiju virusa i proglašenje vanrednog stanja – učenici su za domaći zadatak dobili da izrade letke informativnog karaktera i tako pokazali svim članovima zajednice šta predstavlja vanredno stanje i kako se ono odražava na ljudska prava. Gimnazijalci će zajedno sa predmetnom nastavnicom i u narednom periodu na časovima Ustava nastaviti da kroz učenje i projektne zadatke stiču znanja u pravcu razumevanja aktuelne situacije.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.