Učenici Savremene vas uče: O impresionizmu u slikarstvu

Kreativnost savremenih gimnazijalaca ne posustaje ni u vanrednom stanju, pa je tako postala tradicija da Savremena gimnazija sa vama deli kreativno realizovane projekte i domaće zadatke kako iz izbornih predmeta, tako i iz obaveznih. Elena Taševski, učenica drugog razreda, napravila je sjajan studentski rad o čuvenom pariskom Muzeju „Orsej” i postavci u kojoj dominiraju dela impresionizma, pokreta koji je obeležio drugu polovinu XIX i početak XX veka.

Zbog trenutne situacije, tokom koje učenici časove pohađaju onlajn i najviše vremena provode kod kuće, profesorka likovne kulture Maja Živković želela je da gimnazijalci pomenuto vreme iskoriste na kvalitetan i, pre svega, zanimljiv način improvizujući obilaske najpoznatijih muzeja sveta. 

Kreativni radovi o muzejima širom sveta – Orsej kao primer sjajnog učeničkog rada

Virtuelne ture muzejima su u poslednje vreme veoma popularne, pa su tako i savremeni gimnazijalci poslednjih dana „posećivali” najpoznatija dela likovne umetnosti. Elena je u svom projektnom radu poseban akcenat stavila na postavku „Muzeja Orsej” i slikare impresionizma čija se neka od najvrednijih i najpoznatijih dela nalaze upravo u ovom pariskom muzeju.

Svi pristigli radovi su zanimljivi i kvalitetni, pokazuju uloženo vreme i trud. Međutim, jedan od njih me je, malo je reći, oduševio. Reč je o radu savremene gimnazijalke drugog razreda Elene Taševski, rekla je profesorka likovne kulture Maja Živković.

Da podsetimo, Elena je nedavno svoju kretivnost pokazala i kao član grupe koja je radila na projektu u okviru izbornog predmeta Jezik, mediji i kultura.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.