Savremeni gimnazijalci opet u ulozi đaka reportera

Učenici Savremene gimnazije Dunja Mićunović i Arsa Petkovski učestvovali su na konkursu koji je raspisao Đak reporter, u okviru projekta Školskog saveza Srbije. Vest o obustavi nastave zbog vanrednog stanja iz perspektive savremenih učenika objavljena je u okviru časopisa Plamenko, u čuvenom dnevnom listu Sportski žurnal.

Na adresu Savremene gimnazije stigla je nagrada u vidu paketa sportske opreme, kao i zahvalnica profesorki Mariji Crvenko, jednom od rukovodilaca savremene novinarske sekcije, za konstruktivnu saradnju, podršku i izuzetan doprinos razvoju projekta „Đak reporter”.

Najvažnije informacije iz ugla mladih novinara Savremene

Kao iskusni đaci reporteri, Dunja i Arsa izneli su u časopisu Plamenko, koji izlazi svakog meseca, najvažnije informacije u vezi sa vanrednom situacijom i tako predstavili rad Savremene gimnazije, koja je i tokom tog perioda učenicima obezbedila kvalitetnu nastavu. 

Ranije priloge savremenih đaka reportera možete da pogledate OVDE, a Savremena gimnazija Dunji i Arsi želi mnogo uspeha i u daljem novinarskom radu.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.