Gimnazijalci u ulozi đaka reportera

Učenici Savremene gimnazije vredno rade u okviru novinarske sekcije i postižu zapažene rezultate. Tako je jedan od priloga koji su savremeni novinari napravili uključen u emisiju „Školski sport – Đak reporter”, koja je emitovana na kanalu RTS 2, sredinom decembra.

Prilog o savremenom sportisti Viktoru Šušiću

Na samom početku emisije nalazi se prilog u kome učenica četvrtog razreda Natalija Stanković intervjuiše Viktora Šušića, učenika trećeg razreda Savremene gimnazije. Emisiju Školski sport možete pogledati OVDE.

O mnogobrojnim uspesima Viktora Šušića možete pročitati više na sledećim linkovima:

Izveštavanje savremenih novinara sa sportskog dana

Pored priloga u kome je Viktor intervjuisan, članovi novinarske sekcije našli su se još jednom u ulozi đaka reportera i napravili prilog o jednom od sportskih dana u Savremenoj, koji je ovog puta održan u prostorijama „Starog DIF-a”.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.